• HA-SPORTENS RANGERING.

Ståle Solbakken, Truls og Tom Haakonsen, far Knut og sønn John Niclas Hage, styreleder Truls Nordby Johansen og styremedlem Audun Mathisen har bidratt med kjærkomne penger i HamKam-kassa siden klubbens daværende styre varslet mulig oppbud i 2014.

Ferdig med redningsaksjonen

– Nå har det gått fra redningsaksjon til klubbdrift, sier FC København-trener og HamKam-investor Ståle Solbakken.

For gjengen ga seg ikke da klubben var reddet. De har fortsatt å bruke tid og penger på å få klubben dit den er i dag.

– Hvorfor gidder dere dette?

– Vi har ikke noe ansvar for noen ting, men såpass hjerte for dette at det hadde vært trist om klubben skulle rast enda lenger ned. Vi som var der da vi ble båret fram av byen tidlig på 2000-tallet, unner flere å oppleve det samme. Vi unner byen og supporterne det, sier Solbakken.

Ikke topplag uten hjelp

Daglig leder i HamKam Stein Arne Ingelstad innrømmer at de er avhengige av den daglige hjelpen fra de eksterne støttespillerne.

– De er helt avgjørende. Både med penger, telefoner og hjelp til å lande sponsorkontrakter. Uten dem hadde det gått rundt, men vi hadde drevet på et helt annet nivå, innrømmer Ingelstad og tillegger:

-HamKam hadde ikke vært en opprykkskandidat uten hjelpen vi har fått.

For Solbakken og Truls Haakonsen har vært sentrale i signeringene av flere i årets spillerstall, samt å fullføre viktige sponsorkontrakter.

– Jeg er bare en liten del av pakka, det er mange som er mye viktigere enn meg, men jeg hjelper til hvis jeg blir spurt, sier Solbakken.

Forsterker hvis det trengs

I fjor var mange skuffet over HamKams sesong, som endte med 4. plass. Solbakken var ikke en av dem. I år mener han grønnbuksene kan stikke av med opprykket.

– Jeg synes vi har kommet så langt at vi er en av favorittene. Mens folk i fjor kunne drømme om et opprykk, som jeg mener var urealistisk, kan de nå forvente at HamKam er med og kjemper i toppen, og forhåpentligvis tar opprykket.

– Med den satsingen som nå gjøres, er klubben avhengig av å rykke opp?

– Nei, klubben består selv uten opprykk, sier Solbakken.

– Er dere rustet for å klare dere i 1. divisjon ved et eventuelt opprykk?

– Jeg er hundre prosent sikker på at det er vanskeligere å rykke opp, enn det er å etablere seg i 1. divisjon.

Og skulle det bli jevnt i toppen har HamKam-investorene et ess i det grønnhvite ermet.

– Ser vi halvvegs i sesongen at det blir veldig på håret i kampen om opprykk, kan vi kanskje sette inn et dødsstøt med ressursene til en signering på sommeren, smiler Solbakken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.