HAMAR: Etter returmøtet med Marokko, fikk Karekezi og hans lagkamerater magesjau. En chilimiddag i Casablanca var årsaken.

Dermed ble hjemreisen til Norge utsatt noen dager:
- Vi tålte ikke chili. Omtrent alle på laget fikk vondt i magen og måtte til sjukehus, forteller Rwandas landslagskaptein etter gårsdagens trening på treningsfeltet.

Spiss på landslaget
Etter fire uker på kjente trakter i Kigali, er Olivier på plass i Briskebyen igjen. Han var ikke med mot Brann, men er aktuell til kampen mot Molde søndag.

Det skulle bare mangle.
* Karekezi er etter ti serierunder den eneste spissen som har scoret et seriemål for HamKam.
* Siden Vikingkampen, da Markus Ringberg, Adem Güven og Karekezi scoret, har HamKam scoret tre mål på åtte kamper, 12 timer.
* På landslaget spiller han ren spiss. Han scoret i de tre første VM-kvalifiseringskampene mot Mauritania, Marokko og Etiopia, men kom ikke på scoringslista i returmøtet i Casablanca for halvannen uke siden.

- Så meg i Helsingborg
Olivier Karekezi har spilt 47 landskamper og scoret ni mål.

- Rwanda har fått ny landslagstrener. Han er kroat og så meg spille spiss i Helsingborg. Han må ha likt det han så, og fant ut at jeg passer best som spiss på landslaget, sier Olivier Karekezi, som trente bra under landslagsoppholdet i Rwanda og som føler seg i god form etter de fire VM-kvalifiseringskampene.
- Det var en stor opplevelse. 19.000 tilskuere var «very happy» etter 3-1-seieren hjemme i Kigali over Marokko. Flere hundre fulgte oss til returmøtet i Casablanca.
Etter tre seier og ett tap, kjemper Marokko og Rwanda om førsteplassen i puljen. Begge har ni poeng. Marokko har seks plussmål, Rwanda fire.
6. september møter Rwanda Mauritania borte. 10. oktober står Etiopia for tur hjemme i Kigali. Bare det beste laget i puljen går videre i VM-kvalifiseringen.

På benken?
Olivier hadde med kone og barn til Rwanda og fikk god tid til å besøke familie og kjente i Kigali.

Etter begivenhetsrike dager i Rwanda, er Olivier Karekezi naturligvis sugen på å gjenerobre plassen sin i HamKam. Han spilte sin forrige eliteseriekamp mot Lillestrøm 0-0) 25. mai. I 3. divisjonskampen mot KIL 2 mandag viste han ikke noe utover det ordinære.
Men mye tyder på at han sitter på benken fra start mot Molde.

- Er i form
Arne Erlandsen gir ganske sikkert Roman Kienast en ny sjanse på topp sammen med Markus Ringberg.

En Karekezi med gode scoringsopplevelser fra landslaget, er mer enn klar:
- Jeg er i form, men det er treneren som bestemmer, sier Olivier.
- Han virker å være i like bra form som før han dro, kommenterer Arne Erlandsen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00