HAMAR: Etter returmøtet med Marokko, fikk Karekezi og hans lagkamerater magesjau. En chilimiddag i Casablanca var årsaken.

Dermed ble hjemreisen til Norge utsatt noen dager:
- Vi tålte ikke chili. Omtrent alle på laget fikk vondt i magen og måtte til sjukehus, forteller Rwandas landslagskaptein etter gårsdagens trening på treningsfeltet.

Spiss på landslaget
Etter fire uker på kjente trakter i Kigali, er Olivier på plass i Briskebyen igjen. Han var ikke med mot Brann, men er aktuell til kampen mot Molde søndag.

Det skulle bare mangle.
* Karekezi er etter ti serierunder den eneste spissen som har scoret et seriemål for HamKam.
* Siden Vikingkampen, da Markus Ringberg, Adem Güven og Karekezi scoret, har HamKam scoret tre mål på åtte kamper, 12 timer.
* På landslaget spiller han ren spiss. Han scoret i de tre første VM-kvalifiseringskampene mot Mauritania, Marokko og Etiopia, men kom ikke på scoringslista i returmøtet i Casablanca for halvannen uke siden.

- Så meg i Helsingborg
Olivier Karekezi har spilt 47 landskamper og scoret ni mål.

- Rwanda har fått ny landslagstrener. Han er kroat og så meg spille spiss i Helsingborg. Han må ha likt det han så, og fant ut at jeg passer best som spiss på landslaget, sier Olivier Karekezi, som trente bra under landslagsoppholdet i Rwanda og som føler seg i god form etter de fire VM-kvalifiseringskampene.
- Det var en stor opplevelse. 19.000 tilskuere var «very happy» etter 3-1-seieren hjemme i Kigali over Marokko. Flere hundre fulgte oss til returmøtet i Casablanca.
Etter tre seier og ett tap, kjemper Marokko og Rwanda om førsteplassen i puljen. Begge har ni poeng. Marokko har seks plussmål, Rwanda fire.
6. september møter Rwanda Mauritania borte. 10. oktober står Etiopia for tur hjemme i Kigali. Bare det beste laget i puljen går videre i VM-kvalifiseringen.

På benken?
Olivier hadde med kone og barn til Rwanda og fikk god tid til å besøke familie og kjente i Kigali.

Etter begivenhetsrike dager i Rwanda, er Olivier Karekezi naturligvis sugen på å gjenerobre plassen sin i HamKam. Han spilte sin forrige eliteseriekamp mot Lillestrøm 0-0) 25. mai. I 3. divisjonskampen mot KIL 2 mandag viste han ikke noe utover det ordinære.
Men mye tyder på at han sitter på benken fra start mot Molde.

- Er i form
Arne Erlandsen gir ganske sikkert Roman Kienast en ny sjanse på topp sammen med Markus Ringberg.

En Karekezi med gode scoringsopplevelser fra landslaget, er mer enn klar:
- Jeg er i form, men det er treneren som bestemmer, sier Olivier.
- Han virker å være i like bra form som før han dro, kommenterer Arne Erlandsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.