Den omskolerte backen er grundig lei av å gå skadet. Derfor gjorde han en svært grundig jobb i vinter.

– Jeg har alltid trent godt, men i vinter har jeg i tillegg blitt bedre på kosthold. Resultatet er at jeg veier seks kilo mindre enn jeg gjorde, smiler mannen som var nest sist på begge HamKams scoringer mot Byåsen.

Spilleren med den presise innleggsfoten legger til at han måtte være lettere om han skulle spille lengre fram på banen.

– Jeg spiser mindre og oftere, sier veteranen som terroriserte Byåsen med gode innlegg hele kampen.

Ferdig-scoret

– Som back har jeg alltid vært best offensivt, og som ytterste mann på midten kommer jeg enda oftere til innlegg. I dag er jeg nest sist på begge målene og det er jeg godt fornøyd med, oppsummerer en tilfreds Jevne Hagen.

Spissen Christopher Mbamba skrenset inn 1-0 før pause, før kameraten John Anders Rise skallet inn matchvinnermålet rett etter pause.

– Det skulle litt til å ikke score på den, fleiper Jevne Hagen med adresse til Rise.

Klokere spillere

Jevne Hagen har i lengre tid kjent av det har begynt å løsne formmessig. Mot Byåsen var han banens bestemann.

– Jeg har vært pigg ganske lenge, men spilte en svak cupkamp mot Lørenskog. På midten er jeg avhengig av å ha futt i beina, og mener jeg har lagt et veldig godt grunnlag under oppkjøringa, sier modølen som har fått noen solide nedturer på grunn av skader de siste sesongene.

– Omtrent annenhver sesong har jeg fått spolert av skader. Et par brudd og et kranglete kne har skapt vansker for meg, men nå håper jeg virkelig at dette er sesongen hvor jeg unngår trøbbel, sier Truls som aldri har vært inne på å gi opp karrieren på grunn av skader.

Grønt lys på hjemmebane

– Jeg har hatt tunge perioder, men aldri vurdert å legge opp. Senest for noen dager siden snakket vi om det hjemme, og jeg har fått beskjed av samboeren at jeg kan spille så lenge jeg synes det er gøy, sier Jevne Hagen.

HamKam hadde små problemer med å styre kampen mot Byåsen, men foran mål sliter Kamma med å omsette sjansene sine. 12 gode målsjanser ga kun to mål.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00