Alta – HamKam 0–1

16-åringen kom inn som venstreback, men ble raskt flyttet opp på midtbanen i andreomgang.

– Det var veldig moro å få spille en hel omgang. Jeg prøvde å beholde roen, og følte at jeg kom inn i det etter hvert. Det å få spille her betyr mye for meg. Jeg føler at jeg har nivået inne, og da er det moro å få vist det i kamp.

Lørdag reiser han til Serbia for å spille EM-kvalikkamper med G16-landslaget.

100 prosent innsats

– Det var bra nivå på bortekampen mot Alta, og det er fint å ta med seg inn til landskampene, sier Sander Eng Strand, som levde litt farlig en kort periode.

Da hadde han akkurat fått gult kort.

Norge G16 møter Hellas (18. oktober), Serbia (21. oktober) og Gibraltar (24. oktober).

HamKam-trener Kevin Knappen sier dette om unggutten:

– Vi vet hva vi får med Sander. Det er 100 prosent innsats. Han gjorde en frisk figur, og det var moro å sette ham inn i en slik kamp, sier Knappen, som er godt fornøyd med utviklingen til ungguttene i HamKam.

– I fjor hadde vi ni unggutter som fikk spilletid. Vi ønsker å ha Nico Mickelson, Markus Solbakken og Simen Bolkan Nordli så mye som mulig på banen. Nå kom Sander inn og gjorde det bra. Han er veldig ung. Det å få opp egne gutter er veldig viktig for klubben, sier Kevin Knappen.

Knallsterk førsteomgang

HamKam styrte det aller meste i førsteomgangen. Petter Vaagan Moen serverte et veldig bra innlegg etter 14 minutter, men ballen ville ikke i mål. Etter 30 minutter kom scoringen. Simen Bolkan Nordli slo en perfekt bakromspasning til Kevin Beugré, som var iskald alene med Alta-keeper Rojas. Beugré fikk en kjempesjanse til, men skuddet fra 14 meter gikk utenfor.

HamKam kom rundt på kantene flere ganger i førsteomgang, og Alta produserte ikke en eneste målsjanse de første 45 minuttene.

Alta kom bedre med etter pause, men HamKam-forsvaret sto støtt. Aller best var keeper Lukasz Jarosinski, som var uredd og god gjennom hele kampen. Etter 77 minutter kastet han seg ned, og fikk avverget baklengsmål.

– Lukasz sin inngripen i andreomgang var utrolig viktig, sier HamKam-trener Kevin Knappen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.