HAMAR: Helt overraskende innkalte Ivar Rønningen til spillemøte etter treningen i går. Alle spillerne - bortsett fra Oluwasegun Abiodun - samlet seg i garderoben.

Noen minutter seinere ble klubbledelsen informert om at en enstemmig spillergruppe ønsket å ha med Oluwasegun Abiodun på laget igjen.

- Oppført seg eksemplarisk
Abiodun har nå trent med HamKam igjen i to uker etter at han plutselig ikke ønsket å trene med klubben før han også forsvant og dukket opp igjen litt ut i uka deretter.

Både spillere og ledelse avskrev Abiodun da, men etter at den nigerianske spissen nå har trent godt med laget igjen i to uker, ønsker altså spillergruppen at han skal få enda en ny sjanse.
Det betyr at Abiodun kan være aktuell for startelleveren allerede til dagens kamp mot Brann i Bergen.
- Det er selvsagt opp til treneren å ta ut laget, men vi synes at Andy nå skal vurderes på lik linje med de andre spillerne igjen. Han har oppført seg eksemplarisk i to uker nå. Da synes vi det er greit at han får en ny sjanse, sier spillernes talsmann Ivar Rønningen.

- Tar det til etterretning
Arne Erlandsen hadde en lengre prat med Abiodun etter treningen i går, men han kunne ikke love at han tok nigerianeren med til kampen mot Brann.

- Jeg tar spillernes synspunkt til etterretning, men troppen mot Brann blir først klar i morgen, sa Erlandsen etter gårsdagens trening.
Etter det HA-sporten har grunn til å tro gnager det Erlandsen veldig at Abiodun ble borte på den måten han ble sist gang. Og diskusjonene pågår internt i klubben i forhold til hvor mye man kan akseptere.
Rent sportslig er det nemlig ingen tvil om at Abiodun forsvarer en plass på laget nå, men Erlandsen gikk langt i sine uttalelser da Abiodun uteble fra trening sist gang - selv om han ikke sa at han aldri ville bruke han mer.
- Han ville ikke være med mer. Det blir helt feil for meg. Lojalitet til klubben er mangelvare. Jeg er veldig skuffet, men ønsker ikke å bruke flere kalorier på denne saken, sa han da.
HA-sporten spurte også da om det var noen vei tilbake for nigerianeren. Erlandsen svarte slik da:
- Han sier jo at han ikke vil være her. Det er skuffende av en spiller som er blitt bakket opp på alle mulige måter.

Spillerne gir åpning
Men siden det nå er en samlet spillergruppe som går til Erlandsen og sier de ønsker Abiodun tilbake, kan det kanskje være en åpning, selv om Erlandsen setter lojalitet til klubben høyt.

Abiodun selv la i hvert fall ikke skjul på at han gjerne spiller for HamKam igjen.
- Alt som skjedde skyldes misforståelser. Jeg trodde jeg ikke fikk trene med HamKam. Og HamKam trodde jeg ikke ville. Jeg vil selvsagt spille for HamKam. Og jeg vil score hat trick mot Brann. Jeg kan hjelpe klubben ut av den vanskelige situasjonen, sa Abiodun til HA-sporten etter treningen i går.
Men han var også opptatt av at folk i Hamar ikke skal tro han er et dårlig menneske.
- Jeg vil ikke bli sett på bare som en god fotballspiller. Jeg vil også at folk skal synes jeg er et godt menneske. Jeg tror mye av det som har skjedd skyldes min bakgrunn og ulike måter vi har vokst opp på. Jeg er ikke en ond person. Tvert imot. Jeg er en religiøs person som tilhører Gud og Jesus. Og jeg vil gjøre mitt beste for HamKam, sier Abiodun.

- Vanskelig
Hvis Erlandsen nå bestemmer seg for å gi Abiodun enda en sjanse, gir han litt avkall på sine egne prinsipper fordi spillergruppen mener det er riktig. Samtidig vet også Erlandsen at han i neste uke kan ha et nytt spissalternativ på plass.

På den annen side er det ingen som vet hvor gode denne brasilianeren som kommer er.
Ivar Rønningen mener uansett at Abiodun kan hjelpe HamKam bort fra nedrykksplass.
- Han er en bra fotballspiller. Det har han bevist før. Jeg synes det er grenser hvor lenge man skal kappe hånda av han når han nå viser at han vil spille for HamKam igjen.
- Men har han ikke fått mange nok sjanser?
- Det er klart det er noen vanskelig spørsmål i denne saken, men spillergruppa synes det er greit at han blir med igjen nå, sier Ivar Rønningen.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.