HAMAR: «Jokke» Sørum var ute lenge i 2005 etter kollisjonen med Glenn Ståhl på Lerkendal. Han var skadd nesten hele 2007-sesongen. Han vet hva det vil si å sitte og se på. Søndag var han endelig tilbake mot Viking og klarte seg bra.

I går tråkket han over på Børstad.

Optimister
Hamkams fysioterapeut Hans Noet er optimist: - Jeg tror at han kan bli klar igjen til Lyn-kampen.
- Jeg er enig med ham. Sånne skader har jeg pådratt meg før og blitt fort klar. Jeg er nok med igjen lørdag, sier Joachim Sørum.
- Det tviler jeg på, sier Arne Erlandsen, som mener at skifte av underlag er en av årsakene til at 11 av 26 spillere ikke trente på Børstad i går:
- Seks av de ti er forsvarere, sier Erlandsen, som helst ikke ønsker å rokere altfor mye foran Lyn-kampen. Men hvis Sørum ikke kan spille, må HamKam-treneren improvisere.

Manglet
I går var forsvarsspillerne Steve Cooreman, Knut Henry Haraldsen, Håkan Malmstöm, Pål Strand, Tom Kristoffersen og Joachim Sørum på skadelisten. Heller ikke Svein Inge Haagenrud, Marius Gullerud, Vegar Bjerke, Olivier Karekezi (i begravelse) eller Oluwasegun Abiodun trente på Børstad.
Arne Erlandsen er ikke i tvil om hvorfor en tredjedel av stallen hans er skadd:

Hard og tørr
- Børstad begynner å bli slitt og er i tillegg hard og tørr. Vi hadde ingen skader da vi kom hjem fra den siste treningsleiren i Tyrkia. Plutselig var skadelisten lang. Skifte av underlag er årsaken, sukker Erlandsen.
- Hvilket alternativ har du?
- Ingen. Vi må bare trene her og trene bra. Vi vet at det vil smelle litt. Da er det bra at vi har stor stall, sier Erlandsen, som uansett må forandre på laget som slo Viking 3-2.

Gullerud skadd igjen
Målscorer Olivier Karekezi er uaktuell grunnet begravelse i Rwanda. I går meldte Joachim Sørum seg på skadelisten, som teller ti mann.
Marius Gullerud var på veg tilbake, men pådro seg en strekk like før treningsslutt onsdag.
Kunstgras er ikke det beste for Abioduns kne. Derfor trente han alternativt på Espern under Hans Noets ledelse i går.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.