Elverum - HamKam 0-1

Grønnbuksene tok en meget sterk seier borte mot Elverum lørdag.

Ivar Sollie Rønning scoret kampens eneste mål like før pause, etter at han utnyttet en stor forsvarstabbe hos vertene.

Alene med Fredrik Tervaniemi var Sollie Rønning nådeløs og hamret ballen ned i hjørnet.

Forsvarstabbe

- Scoringen min var fin. Jeg aner ikke hva stopperen deres holdt på med, gliser matchvinneren.

- Hva tenkte du da du plutselig fikk ballen?

- Jeg var helt sikker på at han skulle ta den. Det er ingen vits for meg å gå i duell med stopperen der, for da stusser jeg den bare inn til keeper.  Jeg måtte bare gamble på at han dret seg ut, og det gjorde han, forteller en strålende fornøyd Sollie Rønning.

Han mener 1-0-seieren viste sterk moral, og den smakte særdeles godt.

Det var en krigekamp. Vi visste det ikke ville bli en fintspillende kamp.

Han er fornøyd med at HamKam klarte å stå godt defensivt, mot et Elverum-lag som hadde mer ball enn hva de andre motstanderne Kamma har møtt i vinter har hatt.

- Det visste vi på forhånd, og vi har trent mye defensivt den uka her. Når vi da holder nullen og får til mye av det vi jobber med defensivt, og i tillegg vinner vi. Endelig sprekker nullen på Tervaniemi.

- Solide bakover

Også Kevin Knappen var fornøyd med det defensive mot Elverum.

Elverum, som skal spille i OBOS-ligaen i år, skapte kun én målsjanse mot Kamma.

- Ingen blendende kamp, men jeg synes vi er solide bakover og det er godt å se i en kamp hvor motstanderen har mer ball. Det må vi også se i enkelte kamper i år, i større grad enn i fjor. Da er det trygt å se at vi ikke slipper til mer enn en målsjanse. Vi har fire stykker. Forholdsvis tett, vi har noen gode perioder, men vi må bli bedre med ball og mer kreative, sier Knappen.

Lørdagens seier var også en liten revansj for Kamma, som tapte 5-0 i serien på samme sted i april i fjor.

- Det er alltid motivasjon å slå lag vi ikke har slått tidligere. Men først og fremst skulle vi få til det defensive i dag, og det klarte vi bra, sier Sollie Rønning.

Les også
SPORT Se høydepunktene fra Elverum-HamKam
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.