Sigurd Ertsås var spilleren som hadde høyest snitt på HA-børsen, men Brumunddal-spissen har spilt for få kamper til å bli kåret som årets spiller.

For å den prestisjetunge utmerkelsen som årets spiller, må man nemlig ha fått børskarakter i minimum 18 av sesongens kamper.

Ivar Sollie Rønning er dermed den spilleren som ender opp med det høyeste snittet av dem som har oppfylt de kriteriene.

Har «rømt» til Levanger

Da HA-sporten ringer er Sollie Rønning hjemme i Levanger på ferie.

– Gratulerer med utmerkelsen årets spiller. Hva tenker du om å få en slik pris?

– Det er ikke noe jeg legger så mye i. Men det er i hvert fall ikke noe negativt. det er artig, det, sier han lattermildt.

På humoristisk vis forteller han at han har «rømt» hjem til Levanger for å glemme skuffelsen om at opprykket ikke ble noe av.

Men han er godt fornøyd med egen sesong.

– Men jeg skulle gjerne ofret en god del av målene mine for et opprykk. Selv om jeg føler jeg har hatt en god sesong, så er det med en bismak ettersom vi ikke klarte det vi ønsket, forklarer Sollie Rønning.

HamKam-spissen ble også klubbens toppscorer med sine 17 nettkjenninger denne sesongen.

Han har i hele år vært hemmelighetsfull med å fortelle hvor mange scoringer han har hatt som mål å klare, men nå letter han på sløret.

– Før sesongen satte jeg opp et ark på kjøkkenet hjemme hos meg, så alle som har vært hjemme hos meg har visst om dette. Men jeg hadde et mål om 15 mål og 10 assist. Jeg endte opp med 17 mål og 8 assist, så totalsummen ble nøyaktig 25. Det å gå to minus på assist og to over på mål, det er helt greit, ler Sollie Rønning.

Han forteller at 17 scoringer et tall han naturligvis er meget godt fornøyd med å klare.

– Ja, det er det meste jeg har hatt i min seniorkarriere. Jeg kunne hatt flere, jeg er over klar det. Det er mulig at jeg neste år må få til enda flere mål. Jeg har ikke satt meg personlige mål for neste sesong. Jeg skal bare nyte den uka her, så får jeg sette meg ned på nyåret og sette en ny personlig målsetting. Det er noe jeg gjør hvert år, forteller han.

Tidligere i høst skrev den blide trønderen under på en ny avtale som binder ham til klubben de neste to sesongene.

Skal rykke opp

Trivsel i HamKam og Hamar var viktige faktorer.

– Hadde jeg ikke trivdes, så hadde jeg ikke signert her. Jeg trives bedre og bedre på Hamar. Vi får håpe at vi klarer å rykke opp nå, så jeg kan være her en stund.

– Er det eneste akseptable neste sesong å rykke opp?

– Det er egentlig det. Det tror jeg alle er enige om. Selv om vi ikke har snakket om det enda, så er det bare en ting som gjelder, og det er å rykke opp, sier han.

Den sympatiske spissen er også fornøyd med at han har klart å holde seg noenlunde skadefri hele sesongen.

– Det viktigste i år var å holde meg skadefri, og det har jeg lyktes ganske godt med. Jeg slet en periode med lysken, men klarte å spille alle kampene bortsette fra én. Jeg kan ikke klage på det.

Kevin Knappen mener det er fullt fortjent at Sollie Rønning får prisen som årets spiller.– Ja, det synes jeg er fullt fortjent. Han har sesongen gjennom vært gjennomført god, bortsette fra den lille skadeperioden han hadde, og det er kanskje ikke så rart. Men utover det så har han vært en viktig bidragsyter for at vi er der vi er, ikke bare i forhold til scoringer, men den arbeidsinnsatsen som legges ned. Han er en lagspiller som går foran i både trening og kamp, skryter Knappen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00