Fredag skrev unggutten under på en kontrakt som strekker seg ut 2019-sesongen med HamKam.

- Jeg har hatt en god utvikling i klubben og fått spille mye. Så ser jeg for meg at 1. divisjon er en fin utviklingsarena for meg og et nivå som passer meg godt, sier Solbakken.

Tatt kvantesteg

HamKam-trener Kevin Knappen er glad for å ha sikret seg signaturen.

- Det sier seg selv at Markus er en god fotballspiller og et talent som vi gleder oss til å jobbe med videre. Han har tatt kvantesteg i år og vi har tro på at han kommer til å fortsette utviklingen hos oss, sier Knappen.

Han var fast inventar på HamKams opprykkslag og nøt godt av spilletiden han fikk tildelt.

- Markus er mer voksen i stilen, gjør mindre feil, bedre vurderinger og utviklet spillet framover i banen. Det neste steget er 1. divisjon, og jeg er ikke redd for å slippe han til der, sier treneren.

Vil bli en leder

Solbakken og Knappen er enig i at han må fortsette å jobbe knallhardt.

- Jeg kan bli bedre på alt og har masse å gå på. Men om jeg skal trekke fram noe spesielt så må det være at jeg vil produsere flere målpoeng, få bedre fysikk, i tillegg til å utvikle lederegenskaper. Det er ting jeg kommer til å ha mer fokus på, sier Solbakken.

- Talentet hans er udiskutabelt. Men om han ikke jobber like hardt eller hardere enn andre, så vil han bli tatt igjen. Men Markus har den rette innstillingen og er klar for å legge ned den jobben som kreves for å bli virkelig god, sier han.

Interesse fra andre

I sommer skrev HA-sporten om at Viking hadde ytret interesse for midtbanespilleren. Knappen bekrefter at de har fått henvendelser fra andre klubber.

- Noen har vært nysgjerrige på hvilke planer vi har med Markus. Da har det vært klubber som spiller på et høyere nivå enn oss. Men han vil være her og utvikle seg i HamKam og klubben vil selvsagt legge alt til rette for å gjøre han best mulig, sier Knappen.

Hovedpersonen selv har også merket noe pågang.

- Det har vært noen andre klubber, men det har aldri kommet så langt at det har blitt noen diskusjon. Jeg har alltid vært klar på at HamKam er mitt førstevalg, sier han.

17-åringen ble kåret til årets talent i 2. divisjon avdeling 1 i 2017 og fikk landskamper for G17-landslaget.

Med en kontrakt som strekker seg ut 2019-sesongen vil altså Markus Solbakken bli å se på Briskeby også de neste sesongene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.