• TRAFF OG BOMMET: Ståle Solbakken forutså Englands trøbbel og Messis storspill, men hadde liten tro på Louis van Gaals Nederland før VM. FOTO: Kai Kristiansen

 

Før VM-start inviterte HA Ståle Solbakken til å spå forløpet og plukke ut mesterskapets kometer.

Se Corner-sendingen i videovinduet over!

Med triste fire kamper igjen av Brasil-VM, er store deler av fasiten klar. Man kan allerede slå fast at Solbakken både traff blink og bommet grovt med sine tips.

NEDERLAND-MISS

- Chile har mange gode spillere, og jeg tror Nederland ryker for dem i gruppespillet. Nederland er for svake bakover, slo Solbakken fast - skråsikker på spansk avansement.

Solbakken kunne ikke spå at Spanias stjernegalleri og tittelforsvarere skulle tape 1-5 for Louis van Gaals flyvende hollendere i åpningskampen og ryke på hodet ut av VM. 

Formsterke Nederland har banket inn 12 mål og møter Argentina i semifinalen onsdag. Solbakken bommet dermed stygt med sitt tips om tidlig exit.

FORUTSÅ TUNGT ENGLAND-VM

I Corner-sendingen innrømmet Solbakken sin anglofile legning. Likevel hadde han bange anelser om et plett engelsk mesterskap.

- Jeg tror England får det knalltøft med å komme videre fra gruppa, og det blir uansett en "giant killing" i gruppa med både England, Italia og Uruguay, sa fotballtreneren.

At dødens gruppe fjerde lag, Costa Rica, skulle nå kvartfinalen og unnagjøre over fem timer fotball mot stormaktene England, Italia og Nederland uten å slippe inn ett eneste mål, kan Solbakken vanskelig klandres for ikke å ha forutsett.

GLEMTE JAMES RODRÍGUEZ

Hos Colombia, ett av lagene som har vunnet flest hjerter i Brasil, mente Solbakken at mye sto og falt på Porto-spiss Jackson Martínez.

- I Falcaos fravær er de avhengige av at han scorer mange mål for å gå videre, sa Solbakken.

Martínez' to scoringer i Colombias storseier mot skuffelsen Japan var ikke det utslagsgivende element i Colombias triumfferd.

Til tross for exiten mot Brasil i kvartfinalen, kan James Rodríguez fort bli stående igjen som mesterskapets aller største spiller med sine seks vakre nettkjenninger.

KAN FÅ RETT

VM er ennå ikke avgjort, og Solbakken kan treffe blink med sitt lite kreative gulltips.

- Jeg tror Brasil til slutt vinner gjennom sin disiplin, og jeg tror Thiago Silva blir den store spilleren, spekulerte den tidligere HamKam-helten.

For at Solbakken skal få rett i sitt gulltips, må hjemmefavorittene greie seg uten nettopp kaptein Silva i en knalltøff semifinale mot Tyskland tirsdag kveld.

VM avgjøres søndag 13. juli på Rios storstue Maracanã. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00