HAMAR: Vi har sett det i tre kamper på rad nå, så det er grunn til bekymring. Og det er absolutt grunn til at HamKam har fokus på det.

Jeg tenker på den fullstendige mangelen på besluttsomhet i eget straffefelt, som i går førte til to baklengsmål. Og som førte til baklengsmål både på Aspmyra mot Bodø/Glimt og på Briskeby mot Viking.
I går var det to slike situasjoner som førte til Lyns scoringer.

For ubesluttsomme
Særlig den første, hvor Ighalo får gå med ballen rett inn i HamKams hjerte, drible tre mann og feie inn 1-1, er stygg. Hvor er spilleren som tar ansvar og feier ballen unna, eller i verste fall tar en profesjonell feil og lager frispark?

Også den andre er unødvendig. Den hvor Ighalo blir revet over ende i duell med Arnar Førsund tre minutter på overtid.
Jeg forstår HamKams frustrasjon, selv om Johnny Ditlefsens dommeravgjørelse ikke går inn i historien som den mest kontroversielle. For det er kontakt mellom Førsund og Ighalo. Akkurat nok til at nigerianeren kan ramle, selv om det så ut som han hjalp til selv.
Men det er lov å feie ballen unna før situasjonen oppstår.

Kreves mer
Og så lenge HamKam-forsvaret var stillestående og ubesluttsomme på Glimts dødball som ga 1-0 på Aspmyra og tapte duellene rett foran Ivar Rønningen etter cornere mot Viking på Briskeby, er det grunn til å rope et lite varsku.

Det kreves litt mer i Tippeligaen enn i Adeccoligaen.
Og det handler om å ta konsekvensen av det.
Det betyr at hver enkelt HamKam-spiller som er i disse situasjonene, må gå i seg selv og være mer fandenivoldsk. Det er ikke rom for å løpe ved siden av slik Juha Pasoja gjorde da Ighalo nærmet seg 16-meterstreken. Og det holder ikke bare å sette ut en fot etter at både Jan Michaelsen og Arnar Førsund heller ikke fikk has på han.
Det kreves mer.
Pasoja skal ikke ha all skyld for det baklengsmålet, men han er grei å trekke fram, for han er av dem som er for lunken i disse situasjonene.
Pasoja har stor tillit på det finske landslaget, men jeg mener han har mer å gå på for HamKam. Han blir litt for snill. Og sånn sett symboliserer han hvorfor HamKam mistet tre poeng på Ullevaal.

Burde avgjort før pause
Det var nemlig ikke bare finnen som var for tam.

HamKam burde drept kampen mot Lyn i første omgang. Da kjørte de over vestkantlaget i nesten hele omgangen. Og skapte drøssevis med gode målsjanser.
Med enda mer besluttsomhet foran mål, ville det stått både 2- og 3-0.
I andre omgang skrudde Lyn opp tempoet og skapte litt trøbbel for HamKam, men ikke mer enn at grønnbuksene hadde fortjent minst ett poeng.
Det må ha vært ufattelig surt - nesten uvirkelig - å sitte igjen i den store garderoben på landslagsarenaen i visshet om at det ble ingenting, når de egentlig hadde alt.

Sterkt av Sundet
Det er lett å grave seg ned etter slike tap, men det beste er å lære.

Det er det også all grunn til å gjøre.
Hvis ikke er jeg redd det blir mange slike poengtap i Tippeligaen for HamKam.
Til slutt noen linjer om Nybergsunds fantastiske seriepremière på hjemmebane:
4-0 mot opprykkskåte Bryne er sterkt. Effektiviteten var dødelig. Og det er oppskriften på å berge plassen for Fotball-Norges mest eksotiske innslag i de to øverste divisjonene.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.