TRONDHEIM: Søndag reiser Ranheim til Hamar, vel vitende om at seier sørger for at klubben når målet om topp seks i 1. divisjon. Det er i tilfelle nok til å sikre seg kvalifiseringsspill om en plass i eliteserien neste sesong.

Men hvilken plassering laget ender på, er høyst uviss. Det avhenger nemlig av resultater fra tre andre kamper.

Går alt Ranheims vei, tangerer laget sin beste plassering med 4.-plassen fra 2011.

Er det «Murphys lov», alt som kan gå galt går galt, som ligger til grunn, kan Ranheim ende helt nede på 8. plass. Det blir i så fall den dårligste plasseringen på klubbens fire år i 1. divisjon.

Det kommer med andre ord til å bli en spennende søndag for alle med hjertet i Ranheim.

– En av fordelene er at vi sitter med en løsning selv. Tar vi poeng, skal det mye til for at vi ikke klarer kvalifiseringsplass. Det er mye som kan skje på søndag, men vi går ikke inn og frykter konsekvensene. Det er dette vi ønsker å være med på, og kan avgjøre det selv, sier Ranheim-trener Trond Nordsteien.

Dette er de ulike scenarier foran HamKam-Ranheim:

 • Seier
  Med seier på Briskeby er Ranheim garantert kvalifiseringsplass, men resultatet er avgjørende for om laget får hjemme- eller bortekamp i den første kvalifiseringskampen. Med seier går Ranheim forbi HamKam på tabellen, og kan ende på 4. plass som gir hjemmekamp mot laget som ender på plassen bak. Bryne kan gå foran på målforskjell. Da ender Ranheim på 5. plass, som gir reise til Jæren førstkommende onsdag.
 • Uavgjort
  Med uavgjort ender Ranheim høyst sannsynlig innenfor topp seks som gir kvalifisering, selv om Mjøndalen og Bryne kan sende blåtrøyene ned på 7. plass.
  Med uavgjort på Hamar, går Bryne forbi Ranheim med et bedre resultat i sin kamp. Skjer dette må Mjøndalen slå et Hødd-lag som jakter direkte opprykk, med hele 13 mål, for å passere Ranheim på tabellen.
 • Tap
  Med tap mot HamKam, er kvalifiseringsplassen i fare, og Ranheim kan havne helt nede på 8. plass.
  Forutsetningen for skrekkscenariet er at Bryne, Mjøndalen og Sandefjord vinner sine kamper, og at sistnevnte tar igjen sju mål på målforskjellen etter sitt resultat i bortekampen mot Follo.
  Med tap kan Ranheim likevel ha muligheten til å spille om eliteseriespill, men trenger at andre resultater går deres vei.

– Vi skulle gjerne sittet i en litt bedre situasjon, og vært trygge på kvalifiseringsplassen før den siste runden. Med budsjett, fasiliteter og den trønderske identiteten vår vil topp seks være en kjempeprestasjon. Vi bokser litt i feil vektklasse og derfor skjelver vi ikke i buksene, men ser at dette er en stor mulighet for oss. Jeg er stolt av guttene, uansett hvordan det ender, sier Ranheim-treneren.

Slik spilles den siste serierunden:
Mjøndalen – Hødd
Stabæk – Bodø/Glimt
Bryne – Vard Haugesund
Follo – Sandefjord
Fredrikstad – Strømmen
HamKam – Ranheim
Kongsvinger – Elverum
Kristiansund – Ullensaker/Kisa

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
 • Slette kommentaren din
 • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.