Det er nemlig fortsatt en mulighet for at HamKam kan snyte Elverum for opprykket, men mulighetene er ikke særlig store.

Med seks serierunder igjen av sesongen, har Elverum åtte poengs forsprang på Kamma, og en vesentlig bedre målforskjell enn laget fra Briskeby.

Dersom HamKam skal kunne ta igjen Elverum, er de nødt til å vinne minst fem av de siste seks kampene, pluss at Elverum må fortsette den nedadgående kurven de har hatt den siste tiden.

Opprykkskampen

Elverums gjenstående kamper: Rosenborg 2 (b), Brattvåg (h), Gjøvik-Lyn (b), Nybergsund (h), Nardo (b), Tynset (h).

HamKams gjenstående kamper: Strindheim (b), Byåsen (h), Hønefoss (b), Rosenborg 2 (h), Brattvåg (b), Gjøvik-Lyn (h).

Tabellen før seks siste serierundene:

1. Elverum +43  48 p.

2. HamKam +21  40 p.

Bedre form

På de siste tre kampene har Elverum kun tatt fire poeng, mot HamKams seks poeng, og ser vi på kampprogrammet over de gjenstående kampene, er det ingen lett oppgave for Tore Fossums elever.

Neste mandag møter de Rosenborg 2 borte, en kamp de bør vinne. Så venter Brattvåg i Elverum, en kamp hvor gjestene har mye å spille for, de er i god form, og det kan fort bli en tøff nøtt for vertene. Så skal de gjeste Gjøvik-Lyn, et lag som ofte er vriene å slå på hjemmebane, før de tar imot Nybergsund i Elverum.

I nest siste serierunde skal Elverum gjeste Nardo, et lag som er meget solide på hjemmebane, før de møter Tynset i siste serierunde.

Bør vinne alt

Skal HamKam gå forbi Elverum, bør de vinne sine seks siste kamper. Dersom de gjør det, og Elverum ikke tar mer enn ni poeng, går Kamma forbi og snyter rivalene for opprykket. Det holder også at HamKam spiller uavgjort i én av kampene, mens Elverum kun tar sju poeng.

HamKam har også igjen å møte Rosenborg 2, Brattvåg og Gjøvik-Lyn denne sesongen, samt Strindhem, Byåsen og Hønefoss.

Som det altså framgår, så er mulighetene for Kamma-opprykk noe begrenset. Dersom de ikke skulle klare det, vil de nok se tilbake på flere bitre poengtap etter sommerferien med en noe bitter bismak.

– Opprykket er klart

HA-sportens fotballekspert, Karsten Thune, har imidlertid ikke tro på Elverum-kollaps.

– Jeg ser ikke helt for meg at Elverum taper ni poeng. Det er også vanskelig å se at HamKam skal vinne alle. Men alt er mulig, forklarer Thune. Han mener sjansen for HamKam-opprykk er under ti prosent.

– Men Elverum har ikke sett veldig imponerende ut de siste rundene, men de må nærmest kollapse dersom de skal miste det her. Jeg tror opprykket i realiteten er klart, mener fotballeksperten.

- Ikke over

Men Kevin Knappen fokuserer ikke på annet enn eget lags prestasjoner, og mener Elverum allerede er klare for opprykk.

HamKam-trener Kevin Knappen hevder han ikke bruker energi på å tenke på om det fremdeles kan være muligheter for opprykk.

– Det er ikke over før det er over, men vi fokuserer ikke på Elverum og tabell nå. Vi har mer enn nok med oss selv, forklarer Knappen.

Han ønsker heller ikke å tenke på de bitre poengtapene denne sesongen.

– Det kan vi ikke tenke på, da får vi utslett, ler han.

– Elverum er klare for opprykk, det snakker de allerede om. De har et godt forsprang, og vi tenker ikke på det. Vi får se hvor mange poeng vi klarer å ta på de seks siste kampene, så teller vi opp til slutt, forklarer HamKam-sjefen.

Elverum-trener Tore Fossum hevder de ikke kjenner presset.

– Nei, vi gjør ikke det. Vi har ledet fra første spark på ballen denne sesongen, og så har det variert på hvor mye forspranget har vært hele sesongen. Tabellen hjelper oss ikke før 22. oktober, forteller Fossum.

Han tenker imidlertid ikke på at noe opprykk nærmest allerede er sikret for Elverum.

– Vi tenker at vi skal vinne neste kamp, og det har vi jobbet for hver eneste kamp. Nå er jeg mest spent på Rosenborg 2. Mer enn det har vi ikke fokus på. Kun den kampen, og så får vi telle opp til slutt, forklarer Elverums suksesstrener Tore Fossum.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.