Debatten har gått på sosiale medier etter det ble kjent at Erik Wettermark og Bjørn Brungot ikke får fortsette som trenere for juniorlaget som rykket opp til interkrets.

– Vi ønsker å løfte ambisjonsnivået for juniorlaget vårt ytterligere, og på bakgrunnen av det har vi har valgt å la Chris Twiddy bli hovedansvarlig for den spillergruppa, forteller styreleder i HamKam, Truls Nordby Johansen.

LES OGSÅ: Ville betale for trenerne 

LES OGSÅ: Må være tydeligere

Etterlengtet forandring

– Vi har aldri hatt noen felles sportslig plan for gutte-, junior- og A-lag. Det skal vi sørge for nå. Chris Twiddy er mannen som har laget denne planen og vi mener det er klokt at han også leder dette i praksis, sier styrelederen.

Johansen mener det er helt nødvendig at det i framtida finnes sammenhenger og likhetstrekk i det meste av hva som skjer fra guttelaget og opp til A-laget i Briskebyklubben.

Flere trenere

– Vi skal gjøre disse tingene med en helt annen kvalitet enn hva vi har gjort tidligere, mener Johansen og ramser om de øvrige punktene i hva styret i klubben mener er tidenes satsing i HamKam:

* To eller tre trenere til stede på hver eneste juniortrening.

* Tydelige retningslinjer og tanker omkring hospitering mellom de tre ulike treningsgruppene.

* Tettere og enda bedre individualisert oppfølging av hver enkelt spiller.

* Nært samarbeid med spillerne som studerer ved Wang Toppidrett Hamar.

* Tett og jevnlig kontakt med spillerutvikleren i Indre Østland Fotballkrets, Vegard Skogheim om spillere som utmerker seg.

– Kunne disse oppgavene blitt løst av Erik Wettermark og Bjørn Brungot?

– Det kunne de sikker, men vi mener at disse oppgavene best blir løst av en som har fulltidsjobb i HamKam og ved Wang Toppidrett Hamar, sier Truls Nordby Johansen til HA-sporten.

Trenerkabal snart på plass

– Er trenerne som skal assistere Twiddy på plass?

– Vi har en klar formening om hvem vi ønsker det skal bli, men formelt er det ikke noe på plass, sier Johansen som legger til at Chris Twiddy ikke skal bruke like mye tid på A-laget framover.

– Magnus Nilsen (fysio) og Rolf Høgmo (keeper og analyse) vil ta en del av Chris sine oppgaver der, slik at han har tid og overskudd til å produsere fremtidige toppspillere, sier Nordby Johansen og legger til at assistentene på juniorlaget ikke kommer til å være dyre løsninger.

– Det er viktigste er å finne typer som har sterk motivasjon til å jobbe på feltet, sier styrelederen.

Håper å beholde plassen

Styrelederen legger videre til at å beholde plassen i interkrets er viktig for de kommende juniorkullene i klubben.

– Å beholde plassen er uansett underordet målet om å utvikle toppspillere, men interkrets er en perfekt arena for våre unge gutter, sier Truls Nordby Johansen.

Les også
SPORT Les Rune Steen Hansens kommentar.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00