Det var mye glede, men også en god porsjon lettelse på Briskeby da HamKam endelig rykket opp til 1. divisjon igjen.

Det er alltid deilig å rykke opp, men for HamKam var nok dette et av historiens viktigste opprykk. Et år til i 2. divisjon hadde vært vanskelig å tåle. Derfor var også jubelen så enorm blant spillerne og lettelsen minst like stor hos støtteapparat, styret og investorene.

Dette var virkelig en kveld å feire, for nå kommer grønnbuksene tilbake på nest øverste nivå. Og de kommer tilbake som en klubb i medvind og med sportslige muskler nok til å slå bedre fra seg enn både Kongsvinger og Elverum. Målet blir naturligvis å etablere seg i divisjonen, men marginene er så små og nivået såpass jevnt, at det selvsagt bør være mulig å kjempe om kvalikplasser også hvis klubben fortsetter å ta gode grep.

Måtte endre stil

Denne historien om HamKam er likevel et bevis på at det finnes få snarveier i fotball. Noen håpte nok på opprykk i fjor også da Kevin Knappen ble hentet til Briskeby, men det var for seint å gjøre noe med Elverum da. Likevel var det ikke til ingen nytte at Knappen kom da. Det gjorde at han fikk god tid til implementere en ny spillestil i HamKam.

En spillestil som måtte komme, slik det hele hadde utviklet seg på Briskeby de siste årene.

Spillemessig er det ingen tvil om at det ble for romantisk og naivt i flere år. Med Knappen har HamKam fått en helt ny tilnærming til defensiv organisering, dødballer imot og risiko på egen banehalvdel. Det måtte tas grep her, og her er vi inne på noen av Knappens aller største styrker som fotballtrener.

Knappen er en trener etter mitt hjerte som bygger grunnmuren bakerst. Jeg mener han fortsatt har mye å bevise offensivt, men ved å starte i riktig ende har han gjort HamKam til et solid og trygt lag. I tillegg har de hatt gode enkeltspillere med nese for mål som har avgjort de fleste kampene.

Solide støttespillere

Så skal det sies at Kevin Knappen har fått bedre arbeidsvilkår enn de fleste trenere på dette nivået kan drømme om. Investorene med Ståle Solbakken, Truls og Tom Haakonsen, Audun Mathisen, Truls Nordby Johansen og John Niclas og Knut Hage i spissen har virkelig brettet opp ermene og gitt ham et vinnerlag.

Knappen fikk drømmelaget sitt på plass tidlig. Og da alle trodde Kamma var ferdighandlet, bladde de opp for Juanma Cordero også rett før seriestart.

Og da det hele skulle avgjøres i høstsesongen med skader og gule kort, fikk han servert Jakob Egeris og målscoreren Markus Naglestad.

Sistnevnte leverte fra dag 1 og har sørget for at HamKam har holdt scoringsstatistikken oppe og vel så det, selv med Ivar Sollie Rønning ute med skade. Etter hvert viste det seg at Egeris også fikk en viktig rolle da Francois Yabre ble skadet. Den rutinerte dansken har gått rett inn på laget. Og limt igjen midtforsvaret, samtidig som han har vist fram en meget god pasningsfot. Dansken bør sikres for neste sesong.

Dette har også vært året hvor HamKams egne unggutter Markus Solbakken og Nico Mickelson har slått gjennom. Nå er de klare for å ta steget videre i 1. divisjon neste år.

Og nysigneringene før denne sesongen har levert etter forventninger om at de også skal være gode nok til å dominere i 1. divisjon.

Det er med andre ord lagt et solid fundament på Briskeby.

Forsterkninger trengs

Nå er kanskje tiden for å bygge organisasjonen videre også. I tillegg til at det selvsagt må hentes noen flere klassespiller. En sentral midtbanespiller, en hurtig kant og en god bakromsspiss er det første jeg kommer på, men laget som HamKam og Knappen besitter er også et lag som kan utvikles videre.

Fotballfaglig må Kevin Knappen finne bedre måter å spille av kamper på enn han har gjort denne sesongen. For det er i andre omgangene når laget skal forsvare en ledelse det har sett mest usikkert ut, men det er slike ting som får komme i en evalueringsprosess.

La oss i stedet gjøre som en godt voksen dame på Briskeby oppfordret hele tribunen til da det nærmet seg slutten av kampen mot Bærum.

- De har rykket opp altså. Det er lov å glede seg da selv om det er opprykk fra 2. divisjon.

Så fikk hun alle til å reiste seg og klappe kampen ut.

Det var fortjent.

Nå er det bare å glede seg til neste år. Og møte opp på den siste hjemmekampen mot Nybergsund i det som kalles kronekampen. De pengene trenger HamKam når de skal opp et hakk.

Og så fortjener laget en hyllest til etter en strålende sesong.

11 poeng foran med tre kamper igjen er utklassing.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.