Hamar
- Vi var enige om en avtale på 2,5 år, hvis det ble en overgang nå i sommer. Nå er vi muntlig enige om å holde kontakten, sier sportslig leder i Bryne, Bjarne Lodden, til Jærbladet.
Det står i kontrast til det Dahle uttalte til HA-sporten i begynnelsen av måneden:
- På papiret har vi et sterkere lag enn tidligere. Vi har prestert jevnere og selv om vi fikk den smellen i siste kamp før ferien, har vi vært bedre i vår enn vi var i fjor. Det er mye å bygge videre på, og det er noe jeg gjerne vil være med på, svarte han på spørsmål om framtiden.

- Skal gi alt her

Onsdag ønsket han ikke si noe om temaet, annet enn at «som fotballspiller må man lytte til tilbud, men jeg forholder meg til at jeg skal bli i HamKam og gi alt her».
Bryne kontaktet HamKam med rundt to uker igjen av vinduet og ønsket ham allerede i sommer.
- Dahle ville gå, og sa han ville ha et miljøskifte. Dermed skjønte vi også at han var i ferd med å glippe etter sesongen, og da hadde vi valget mellom om å beholde en god spiller i høst eller å få penger. Tilbudet vi fikk fra Bryne var for dårlig til at vi ville selge til en konkurrent, som ikke ville vært spesielt gunstig. Vi priset ham ut fra at det er 14-15 kamper igjen og at vi kanskje ville måttet betalt mer for en erstatter fordi det var kort frist, sier Vegard Skogheim.

Skal snakke om forlengelse

HamKam forhandlet med Strømsgodset om Thomas Lehne Olsen uten napp. Da også Erik Tønne forsvant og bare Ole Amund Sveen kom inn, var klubben ekstra ivrig på å beholde Dahle.
- Vi ga også rundt de tider i sommer, et kontraktsforslag til Dahle for flere år. Vi føler vi har gjort det vi kunne, men er godt fornøyd med at vi beholder en bra spiller som kan være med på å gjøre det bra i høst. Vi har pratet med ham og han skal gjøre alt han kan her. Det er viktig for oss at han gjør det, sier Skogheim.
- Kommer dere til å snakke mer med Dahle med tanke på å forlenge kontrakten?
- Jada, men vi skal ikke forhandle gjennom avisen.
For Bryne vil det trolig nå være ekstra interessant å eventuelt skrive en kontrakt etter nyttår, ettersom Dahle da vil ha fylt 23 år og de da unngår å måtte betale utdanningskompensasjon.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.