Her utdyper Skogheim, som er en ekte HamKam-gutt:

- Hva om vi hadde het noe annet enn HamKam? Hva om vi ikke hadde den historien? Jeg tror historien til HamKam, som er et merkenavn, gjør at spillere får for store forventninger, at de føler et stort ansvar og at det hemmer dem. Det er viktig å ta med hvor de kommer fra. Vi har en stall med mange lokale spillere, og spillere fra mindre klubber. Mange av dem er unge, sier Skogheim, og fortsetter:

Ser bedring

- Jeg tror det er verst for spillerne som er fra Hamar. I HamKam-stallen er det åtte spillere fra Hamar, og kun fem spillere er fra utenfor Indre Østland Fotballkrets.

Skogheim gleder seg over at dette er blitt bedre.

- Det jeg snakker om gjelder for den perioden jeg har vært hovedtrener her, og det er blitt bedre. Spillerne er blitt mer herdet. De hører mye, og folk er kravstore, sier Skogheim.

Lignende i Fredrikstad

HamKam-treneren tror ikke det han omtaler er noe som skjer kun i HamKam.

- Jeg ser at det kan være noe lignende i Fredrikstad. I Stabæk er det nok litt annerledes. Der har de akseptert at det tar tid, det er en annen stemning der.

- Må bli flinkere

HamKam-treneren er veldig opptatt av at HamKam skal finne sin identitet, at alle i klubben skal være ydmyke og åpne.

- Vi må bygge klubb før vi bygger resultater, vi må finne vår identitet, og identitet er klubbmerke. Alle vi som er i klubben må bli flinkere til å tydeliggjøre hvem vi er, hvor vi vil. Hvem er med på å lage den oppturen? Vi har en plattform nå, og kan se på mulighetene til å komme videre.

- På stedet hvil

- Vi må våge å si at vi er en toppklubb, og skal satse topp. Vi må se på oss sjøl, og målet må være at HamKam skal være neste naturlige stoppested for talentene i distriktet. Det må vi jobbe knallhardt for å få til, sier HamKam-treneren, og legger til:

- Sportslig suksess i HamKam er opprykk. Slik har det blitt. Vi er litt på stedet hvil, sier HamKam-trener Vegard Skogheim.

Følg kampen direkte her!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.