LA MANGA (HA.no): Onsdag kunne styret i HamKam fortelle årsmøtet i klubben at grønnbuksene endelig er gjeldfrie. Nå mener styret klubben skal jakte på opprykk.

- Vår strategiplan står fast, og vi har opprykk som mål denne sesongen, sier styreleder Morten Kristiansen.

God, men smal stall

- Jeg er ikke i tvil om at den troppen jeg har i dag er god nok til å kjempe om opprykk, sier Skogheim før han kommer med et par avgjørende forutsetninger:

- Vi har såpass smal stall at vi må ha litt flyt med tanke på skader og å unngå karantener, mener treneren, som ofte har rost sine yngste spillere denne vinteren.

- De har vært gode, men det er både urealistisk og urettferdig å forvente at de skal prege norsk 1. divisjon allerede nå. Det vil i tilfelle være en stor bonus.

Snakker ikke opprykk

- Spillerne vet hva som står i klubbens strategiplan, men det er ikke noe vi har brukt tid på, sier veteranen John Anders Rise, som likevel ikke tror HamKam har en tynnere tropp enn mange av de andre lagene.

- Jeg har i alle fall ikke fått med meg at veldig mange klubber har styrket stallen sin vesentlig, mener modølen, som er med HamKam for 10. gang til La Manga.

Kan styrke stallen

Heller ikke i HamKam er det konkrete planer om å hente nye spillere, men styreleder Morten Kristiansen utelukker det likevel ikke.

- Vegard Skogheim har god kontroll på egen stall, hva stallen eventuelt mangler og hvilke spillere som kan være av interesse. Om Skogheim kommer med et tydelig signal, kommer klubben til å gjøre hva vi kan for å få det til økonomisk, sier Kristiansen, og legger til at eventuelle nysigneringer må være et spleiselag med eksterne bidragsytere.

- HamKam har ikke økonomi til å styrke stallen på egenhånd, men vi har støttespillere som kan være interessert i å hjelpe oss. Slik de har gjort tidligere, sier styreleder Kristiansen.

Vegard Skogheim kjenner den økonomiske situasjonen i klubben godt og velger å holde fokus på de som allerede er i stallen.

- Jeg har tro på disse gutta, og bruker all min tid på å gjøre de så gode som mulig, smiler Skogheim.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00