Som HA-sporten skrev i gårsdagens avis, håpet HamKam å sikre seg spissen Ibrahim Fofanah fra Sierra Leone denne uken.
Nå kan en entusiastisk Vegard Skogheim fortelle at HamKam har sikret seg 20-åringen, som også har vært i svenske Djurgården.
HamKam har i første omgang gjort en avtale med Fofanahs klubb i Sierra Leone fram til overgangsvinduet åpner i juli til sommeren. Er HamKam fornøyd med det de har sett til da, har klubben sikret en opsjon på å forlenge kontraktsperioden med angrepsspilleren..
- Hvorfor har dere gjort det slik?
- Det går litt på økonomi. Dette er en økonomisk investering som er bra for oss, og det er ikke snakk om noe sjanseseilas. Det er en god og billig løsning, og vi er uten forpliktelser etter juli hvis vi skulle ønske det, sier HamKam-treneren.

Kommer i ettermiddag

Ibrahim Fofanah ankommer Hamar i løpet av ettermiddagen/kvelden og rekker ikke dagens HamKam-trening, men Vegard Skogheim ser fram til å se 20-åringen i HamKam-tøy.
- Jeg gleder meg virkelig til å se Fofanah i aksjon. Det er en spennende spiller som vi er spente på å se, sier Vegard Skogheim.
Selv har han ikke sett den venstrebeinte spissen spille, men Skogheim føler seg sikker på at de får en veldig god spiller.
Fofanah er en venstrebeint midtspiss som også kan spille på flanken

- Er veldig trygg

-Jeg er veldig trygg på at dette er en klassespiller. Vi har fått svært gode skussmål på Fofanah fra Sverige, og dette dreier seg om kontakter som vi føler oss trygge på - og som har levert veldig gode spillere tidligere, sier Skogheim.
Fofanah ble hentet til svensk fotball og Djurgården i 2012, etter å ha markert seg i hjemlandet, Sierra Leone.
Han var toppscorer i den nasjonale toppserien i 2011 og ble stemt fram som ligaens beste samme sesong.

Beinbrudd i 2012

Et beinbrudd i 2012 satte ham tilbake, men ikke mer enn at Djurgården valgte å hente ham til Sverige.
Etter et år ute med beinbrudd, valgte Djurgården å låne spissen ut til Armeniska-Syrianska forrige sesong. Her spilte han 14 kamper og scoret fem mål for Armeniska.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00