- Det blir heller ingen bengalske lys eller flagg i forkant av kampen, sier Uno Solberg som er leder for Briskebybanden, HamKams supporterforening.

Grunnen er følgende:

Da NFF ga beskjed om at HamKam – Godset måtte flyttes fra den tradisjonsrike 16. mai-kampen til 19. mai som følge av TV-avtalen med TV 2, satte det sinnene i kok for supporterne.

I mandagens kamp mot Godset har derfor supporterne bestemt seg for å aksjonere.
 
– Vi har blitt enig med GodsetUnionen om å være helt stille i 1. omgang. Dette er en protest mot NFF som virker å være mer opptatt av penger enn av supporterkultur, sier Solberg.
 
– Gjelder dette også dersom Kamma scorer?
– Vi har vel blitt enig om at vi ikke klarer å holde oss dersom det kommer en scoring, sier Solberg.
 
I 2. omgang skal imidlertid det motsatte skje.
 

– Vi håper denne effekten kan få NFF til å se forskjellen og slik se hvor mye levende supportere betyr for rammen rundt en fotballkamp, sier Solberg.

Han ser for seg at NFF heller legger opp til måten de har løst det på i England under "Boxing day" (2. juledag), hvor kampene spilles hele dagen til ulike tidspunkt.

- Dette er noe å tenke på for NFF når de skal ut i forhandlinger om ny TV-avtalen, sier Solberg, som er fryktelig spent foran kampen.

– Vi har etter mitt skjønn ikke spilt dårlig til nå, men det har buttet litt imot på topp. Forhåpentligvis løsner det i dag. Jeg tipper det står 0-0 etter en kjedelig 1. omgang og at vi putter to etter hvilen, sier Uno Solberg.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.