Etter tolv sesonger borte fra HamKam er Petter Vaagan Moen endelig tilbake på Briskeby.

Denne gangen er det ikke bare som spiller, men han er også en del av trenerteamet i klubben.

Det er en oppgave 32-åringen virkelig ser fram til.

– Jeg kommer til å ta starten på treningene, terping av detaljer, pasninger og pasningsøvelser. Skal vi bli et godt spillende fotballag, må vi ha basisen i bunn. Der er det generelt potensial til å bli enda bedre, sier Vaagan Moen.

Todelt rolle

HamKam-trener Kevin Knappen forteller at Vaagan Moen kommer til å få flere viktige roller i trenerteamet.

– Han får en todelt rolle. Han er både spiller og trener. Han vil ha ansvaret for første delen av treningen, oppvarmingsbiten. Han vil ta del i forberedelsene, et kvarters tid i garderoben før vi går ut, og så tar han det første kvarteret når vi går ut på banen, sier Knappen, som også skal inkludere Vaagan Moen i den taktiske biten..

– Der er jeg på lik linje med resten av trenerteamet. Kevin er sjefen, og så skal jeg og Chris (Twiddy) komme med innspill og rådføre Kevin så godt vi kan, forklarer Vaagan Moen.

Fysioterapeut Magnus Nilsen hadde tidligere ansvaret for oppvarmingen og den biten i klubben. Knappen forteller at Nilsen nå skal ha mer fokus på behandling av spillere, og at Vaagan Moen derfor overtar oppvarmingen.

Rollemodell

– Det gir også meg enda større spillerom og muligheter til å være tett på spillerne.

– Jeg er helt sikker på at Petter er en god rollemodell og vil gå foran. Han er en ryddig person, en 24 timers utøver. Vi trenger de, de gode forbildene, forklarer Knappen.

– Jeg vet ikke hvordan man definerer en 24 timers utøver, men jeg skal gjøre det jeg kan for at vi skal prestere best mulig, og bruke noen av de erfaringene jeg har hatt som spiller de siste tolv årene, sier Vaagan Moen.

– Hvordan var det å trene i HamKam-klær igjen?

– Det var gøy, det, altså, ler Vaagan Moen, og fortsetter:

– Det var gøy å komme tilbake på stadion, treffe gode, gamle «Bekkern» (Odd Bekk, materialforvalter). Han er seg selv, solbrun og fin, så jeg gleder meg veldig til fortsettelsen, smiler Vaagan Moen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00