Etter ni og en halv sesong, og 104 kamper for HamKam, byttet Rise beite mandag og skrev under for Ull/Kisa.

I dag møtes de to lagene. Etter all sannsynlighet starter Rise på venstreback for Ull/Kisa.

- Spesielt før og etter

Han legger ikke skjul på at det blir noe litt utenom det vanlige.

- Før og etter kampen blir det nok litt spesielt, men i bunn og grunn er det en vanlig fotballkamp. Underveis i kampen kan jeg ikke tenke på at det er gode kompiser eller gamle lagkamerater jeg spiller mot, sier John Anders Rise, og fortsetter:

- Vi vil ha tre poeng mot HamKam. Jeg håper selvsagt vi vinner, og jeg skal gi alt for at vi tar seieren. Ull/Kisa er også i bunn og har ni poeng opp til trygg grunn, så vi skal kjempe med nebb og klør.

Ville ikke slippe

Da han skrev under på Ull/Kisa-kontrakten hadde han ingen ønsker om å få slippe å møte gamleklubben HamKam.

- Det var aldri noe tema om jeg skulle slippe å spille kampen. Det ville vært helt feil signal å gi til klubben om jeg skulle ønsket det.

Det samme gjelder for Viktor Adebahr, som også har byttet ut HamKam til fordel for Ull/Kisa.

- Både jeg og klubben ville ha meg klar for spill så fort som mulig. Jeg skal ut å gjøre en jobb for min nye arbeidsgiver. Jeg er Ull/Kisa-spiller og har hundre prosent fokus på det, sier Adebahr, som i forrige serierunde altså var HamKam-kaptein.

- Det blir spesielt for meg og, men først og fremst gleder jeg meg til å komme i gang med å spille fotball igjen, sier han.

- Jubler ikke hemningsløst

Norsk Tipping opererer med 1,40 ganger pengene for seier til Ull/Kisa, mens HamKam-seier gir hele 5,50 i odds.

Ingen tvil om hvem som er favoritter til å kapre poengene.

- Skulle vi vinne så er jeg selvsagt veldig fornøyd med det. Likevel kommer jeg nok ikke til å juble hemningsløst, sier HamKam-veteran Rise.

- Jeg kommer sikkert til å juble og være glad om vi skulle vinne, men det har jeg ikke ofret en tanke til ennå, sier Viktor Adebahr.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00