– Vi følte vi var i rute med en god tropp, som vi skulle få jobbe godt med gjennom vinteren, for å stå godt rustet fysisk og relasjonelt. Det er klart at når spillere er ute mesteparten av januar og februar er det bekymringsfullt, sier HamKam-trener Kent Bergersen til HA-sporten.

Tre friske seniorer

På gårsdagens HamKam-trening var det 14 spillere med fra start, men Rytis Leliuga måtte gi seg tidlig med en vond lyske. Da Bergersen blåste av økta på Børstad var John Anders Rise, François Yabré og Ove Solvang de eneste friske seniorspillerne til stede. Resten var gutte- og juniorspillere.

Dette er lista over spillerne som ikke trente med laget: Truls Jevne Hagen (hofteskade), Tobias Ødegård (ankel), Ivar Sollie Rønning (kne), Valentin Blaka (lår), Christopher Mbamba (kne), Franck Semou (øye), Saihou Jagne (for dårlig fysisk form), Marius Hagen (på vei tilbake etter lyskeoperasjon), Syver Karlsen (fot) og Aleksander Woo Enger (kne).

- Det er ganske mange av dem som er ute som er tiltenkt en plass i startelleveren. Nå må de bli friske, komme i form og få trent sammen, sier Bergersen, som også bekymrer seg over belastningen på de friske spillerne.

– Det er god trening for de unge gutta som nå får den matchinga som er, men jeg er redd for all belastningen som nå påføres dem, sier Bergersen.

– Vi har fått vår porsjon

HamKams fysioterapeut og fysiske trener Magnus Nilsen er en travel mann om dagen. Selv har han ikke sett maken til skadeliste.

– Det veldig mye nå. Og det er veldig mange skader det er vanskelig å gardere seg mot. Vi har ingen type strekker eller belastningsskader som tilsier at vi gjør noe feil i treningen, det er smeller alt sammen, sier Nilsen, som håper han snart ser enden på skademarerittet.

– Vi skal ikke legge alt på kontoen for uflaks, men vi har fått vår porsjon merkelige skader nå. Vi har fått skader enhver mann i gata kunne fått. Hvis du ser på skadelista så er det alt fra øye til kne til fot.

Nilsen er fast bestemt på at det ikke er noe feil med lagets treingsmetoder, og tror Kent Bergeren snart vil ha flere tilgjengelige på treningsfeltet.

– Når jeg ser på alle gutta som har gått gjennom vinteren uten å dra på seg skader føler jeg meg ganske trygg på at vi gjør ting riktig. Nå er det bare å få gutta på beina. Vi skal ikke mer enn en måned fram i tid så tilsier prognosene at stort sett alle er tilbake, beroliger fysioterapeuten.

HamKams treningskamp mot Nybergsund blir mest sannsynlig flyttet fra lørdag til fredag denne uken. Til den kampen håper Nilsen å ha et par spillere tilbake.

– Tobias (Ødegård) hår trent stort sett i hele vinter og sammen med Truls (Jevne Hagen) kan han bli klar til Nybergsund-kampen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.