Da Strindheim fikk en mann utvist midtveis inn i den første omgangen, trodde de fleste fremmøtte at HamKam skulle sikre tre enkle poeng i en kamp der de allerede var store favoritter. Slik ville det seg ikke.

Keeperbrøler

Rett etter pause fikk Emil Holst et skudd rett på seg og så ut til å ha kontroll, men glapp ballen mellom egne bein og i mål.

- Jeg hektet armen i kneet og tabbet meg skikkelig ut. Det er ingen god følelse, sier HamKams sisteskanse om målet etter kampen.

HamKam presset på for utligningsmålet og dominerte kampen, men det var motstanderne som fikk uttelling. Midt i det verste HamKam-presset doblet nemlig vertene ledelsen etter en retur til 2-0.

- Vi dominerer og eier kampen, men effektiviteten vår er ikke bra. Det er to mål som kommer etter personlige feil, og det ødelegger kampen for oss, sier HamKam-trener Kevin Knappen.

Snuoperasjonen

Det voldsomme presset mot Strindheim-målet ga uttelling først i tilleggstiden. Først fikk Emil Dahle pirket ballen i mål til 2-1, slik at de grønne og hvite fikk blod på tann.

Minuttet senere fikk Ivar Rønning Sollie sikret ett poeng med et ryddig hodestøt, etter strålende innlegg fra unggutten Nicholas Mickeson.

Dermed endte det 2-2 i Trondheim.

- Dette holder rett og slett ikke. Vi kommer hit som favoritter og skal være ydmyke og gjøre jobben. Det gjør vi ikke fra start, for de 15 første minuttene var ikke bra. Utover i kampen blir det gjort masse rare valg og ting som ikke skal skje, sier Knappen, og fortsetter:

- Som trener får man noen svar etter en slik kamp.

- Må løfte seg

Om keeperbrøleren som ga hjemmelaget ledelsen, sier treneren følgende:

- Det er en personlig feil som ikke er bra, men som kan skje hvem som helst. Emil må løfte seg sammen med resten av laget framover. For i andre enden av banen har vi mer enn nok sjanser til å avgjøre, sier han.

Holst innrømmer at han ble lettet etter at lagkompisene Dahle og Sollie Rønning sikret poeng på overtid.

- Laget viste god moral og slo tilbake. For min del var det en stor lettelse da Ivar scoret på overtid. Jeg skal klare å legge dette bak meg i løpet av bussturen hjem til Hamar, sier HamKam-keeper Emil Holst.

HamKam (4-4-2): Emil Holst - Truls Jevne Hagen, Francois Yabré, Tobias Ødegård, John Anders Rise - Simen Bolkan Nordli, Kristoffer Hagen, Franck Semou, Ole Erik Midtskogen - Ivar Sollie Rønning, Saihou Jagne.

Benken: Lars Jendal, Emil Dahle, Valentin Blaka, Nicholas Mickeson, Nicolai Michaelsen, Thobias Ndungu, Markus Solbakke

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00