• Banens beste: Fredrik Sjølstad var kampens store spiller da HamKam sikret ett poeng borte mot Nardo.Foto: Håkon T. Kristiansen

Da Bajram Ajeti var suspendert borte mot Byåsen i august, fikk Fredrik Sjølstad sjansen som spiss sammen med Valentin Blaka. Den gang endte det med 1-5-tap. Lørdag fikk duoen muligheten igjen, i 1-1-kampen mot Nardo.

Sjølstad som arkitekt

Med Sjølstad som oppspillspunkt, skapte Kamma sjanse på sjanse. 21-åringen var nest sist på Rytis Leliugas 1-0-scoring og kunne med hjelp av noe mer effektive lagkamerater, gått av banen med tre-fire målgivende pasninger.

Gjenopplev Sjølstads herjing med Nardo-midtforsvaret i HATVs sammendrag av kampen øverst på siden!

- Det var morsomt å spille på topp, jeg fikk brukt ferdighetene mine, spesielt hodespillet. Men vi brant for mange sjanser, vi burde vunnet lett, sier Sjølstad.

HamKam-trener Kent Bergersen var imponert over hvordan midtbanespilleren klarte seg som spiss.

- Fredrik var veldig god i dag. Han vant alt på hodet og skapte nærmest alt som var av sjanser for oss, sier Bergersen.

Vil vurdere andre tilbud

Etter fjorårets katastrofesesong vurderte Sjølstad å forlate HamKam, men skrev til slutt under for Briskeby-klubben. Det er ingen selvfølge at unggutten skriver under på en HamKam-kontrakt med det første i år heller.

- Jeg har vært i samtaler med klubben, og jeg har sagt at jeg ikke vil ta noen beslutninger ennå. Jeg stresser ikke, sier Sjølstad.

Bergersen mener Sjølstad har godt av minst en sesong til grønt og hvitt.

- Vi har et prosjekt på gang her som vi håper Fredrik vil være med på videre. Han er ikke for god for 2. divisjon. Han brukte åtte-ti kamper før han begynte å markere seg denne sesongen, men i høst har han vært god. Likevel ønsker jeg mer tellende resultater fra han, i form av mål og målgivende pasninger, sier Bergersen.

Sjølstad er enig i Bergersens betraktninger.

- Jeg, som alle andre på laget, startet sesongen alt for dårlig. Jeg har vært god i enkeltkamper, men er totalt sett skuffa over sesongen min. Jeg hadde som mål å score 10 mål, det har jeg ikke vært i nærheten av, sier Oslo-gutten, som står med to nettkjenninger så langt.

Sjølstad debuterte i 1. divisjon tilbake i 2011, og er fast bestemt på at han fortsatt holder nivået.

- Jeg vil egentlig spille i 1. divisjon, jeg vet jeg har nivået inne, sier Sjølstad, som på ingen måte utelukker å forlenge sin kontrakt med HamKam.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00