Tre nye prøvde seg på årets første trening i går. De klarte seg bra, og det er jo lang tid til seriestart.

Er det da noen grunn til å mase over spilt melk allerede 6. januar?

Jeg mener ja, for hvis HamKam skal rykke opp igjen på første forsøke, må noen på Briskeby vise en betydelig holdningsendring. Utallige ganger har jeg kritisert HamKam for at de ikke har hentet opplagte spillere fra nærområdet. Og hver gang har svaret vært: «Gode fotballspillere er det nok av».

Ja, det er mulig det, men det er ikke for mange av dem som har endt opp i HamKam.

Svak Lokalkunnskap

Så når HamKam ikke er på ballen når Nybergsunds spanjol Antonio Nievas velger KIL, når Seming Graff Nygård skriver ny kontrakt med Sundet og Jonas Enkerud plutselig signerer for Elverum, frykter jeg at vi er i gang med samme gamle plata.

Når det er sagt, skal Kent Bergersen og HamKam ha ros for at de fikk forlenget med Fredrik Sjølstad, men de tre nevnte spillerne er typer det ville vært minimalt med risiko å hente i 2. divisjon.

Felles for dem alle var at de var åpne for nye utfordringer. Nievas var Sundets beste spiller i 2. divisjon i fjor, Enkeruds potensial kjenner vi. Han er en type som ville vært perfekt under Bergersen, mens Graff Nygård er et midtstoppertalent utenom det vanlige.

Alle tre ville gått rett inn i HamKams ellever i 2. divisjon. I tillegg gikk Aleksander Melgalvis til Strømmen en stund før jul, uten at HamKam meldte seg på ordentlig.

Så må vi selvsagt tro at HamKam kan gjøre andre scoop, men i denne bransjen handler det om å minimere risikoen for å mislykkes. Det bør heller ikke ta for lang tid før de viktigste signeringene er på plass. Spillerne skal tilpasses og trenes. Og pr. nå har ikke Bergersen mer enn en snau halv ellever på plass.

Tre gode spillere

HA-sportens speidernettverk kan for øvrig bidra med tre navn HamKam bør kontakte så raskt som mulig:

* Kamer Qaka - 19-åring som en stund ble sett på som Norges største talent. Sa blant annet nei til Ajax i sin tid. Er fra Brandbu og er på klubbjakt nå etter at kontrakten med Hønefoss har gått ut.

* Mads André Kaland - 25-åring som også spilte for Hønefoss forrige sesong. God midtbanespiller. Vil være blant de aller beste i 2. divisjon.

* Gøran Wiggum - Meget solid midtstopper som har avsluttet kontrakten med Kongsvinger. Han har en skadehistorikk, men kan fortsatt nå toppnivå i Norge. 23-åringen er også åpen for nye utfordringer.

Skal HamKam rykke rett opp i 1. divisjon, trenger de tre-fire spillere som holder nivået til akkurat disse.

Les også
SPORT HATV på Kent Bergersens første HamKam-trening
Les også
SPORT HamKams Morten Kristiansen tar ikke gjenvalg
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00