Kai Kristiansen er ansvarlig for prosjektet, og er også trener for gjengen sammen med Chris Twiddy, som også er assistent på A-laget til HamKam.

– Dette gjør det mulig å fortsette den gode jobben vi har startet på. Neste år blir det enda mer aktivitet, og disse pengene sikrer mye. Vi er veldig takknemlige for dette bidraget, sier Kai Kristiansen.

Trener hele året

Neste sesong skal gatelaget til HamKam nemlig spille i det som heter Østlandsserien. Det er en serie med ti lag. I tillegg er det to landsturneringer.

– Det er viktig for oss at alle har bra utstyr. Dette ruller og går hele året. Vi har ingen pause. Det at Sparebankstiftelsen støtter oss er en anerkjennelse. Pengene kommer godt med. Det blir noen bussturer til bortekamper neste sesong. Vi vil at opplegget skal være så bra som mulig, og da trengs det penger, sier Kristiansen.

Ti av spillerne hadde møtt opp til trening da Espen Wold fra sparebanken dukket opp med den symbolske sjekken.

Da var det jubel rundt bordet i kjelleren på Briskeby.

– Jeg har 31 navn på blokka mi, det er de som har vært innom. 15–16 av dem trener jevnlig, og én spiller har vært med på absolutt alt. Det er imponerende. Vi håper at vi får med enda flere, sier Kristiansen.

respekt for hverandre

Han har vært fotballtrener i mange sesonger, men den tidligere HamKam-spilleren innrømmer at oppdraget med gatelaget i HamKam er noe helt spesielt.

– Det er det mest omsorgsfulle laget jeg har trent. Alle håndhilser på hverandre når de kommer og når de går. De har en enorm respekt for hverandre, og måltidene sammen før trening er viktige. Da går praten fint. Noen i gruppa omgås også privat. Flere av disse spillerne har en ganske tøff historie, men her er de fotballspillere, de er HamKam-spillere. Chris er sjef på feltet og kjører skikkelige fotballøkter, det er et proft opplegg.

– Hva har dette prosjektet gitt deg?

– Alle fordommene mine er blitt knust. Denne gjengen gir meg enorm glede, og ikke minst: Dette laget har den beste utviklingen av alle lag i klubben. Jeg er blitt glad i dem, sier Kristiansen, som er veldig godt fornøyd med samarbeidet de har med Hamar kommune.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00