Kai Kristiansen er ansvarlig for prosjektet, og er også trener for gjengen sammen med Chris Twiddy, som også er assistent på A-laget til HamKam.

– Dette gjør det mulig å fortsette den gode jobben vi har startet på. Neste år blir det enda mer aktivitet, og disse pengene sikrer mye. Vi er veldig takknemlige for dette bidraget, sier Kai Kristiansen.

Trener hele året

Neste sesong skal gatelaget til HamKam nemlig spille i det som heter Østlandsserien. Det er en serie med ti lag. I tillegg er det to landsturneringer.

– Det er viktig for oss at alle har bra utstyr. Dette ruller og går hele året. Vi har ingen pause. Det at Sparebankstiftelsen støtter oss er en anerkjennelse. Pengene kommer godt med. Det blir noen bussturer til bortekamper neste sesong. Vi vil at opplegget skal være så bra som mulig, og da trengs det penger, sier Kristiansen.

Ti av spillerne hadde møtt opp til trening da Espen Wold fra sparebanken dukket opp med den symbolske sjekken.

Da var det jubel rundt bordet i kjelleren på Briskeby.

– Jeg har 31 navn på blokka mi, det er de som har vært innom. 15–16 av dem trener jevnlig, og én spiller har vært med på absolutt alt. Det er imponerende. Vi håper at vi får med enda flere, sier Kristiansen.

respekt for hverandre

Han har vært fotballtrener i mange sesonger, men den tidligere HamKam-spilleren innrømmer at oppdraget med gatelaget i HamKam er noe helt spesielt.

– Det er det mest omsorgsfulle laget jeg har trent. Alle håndhilser på hverandre når de kommer og når de går. De har en enorm respekt for hverandre, og måltidene sammen før trening er viktige. Da går praten fint. Noen i gruppa omgås også privat. Flere av disse spillerne har en ganske tøff historie, men her er de fotballspillere, de er HamKam-spillere. Chris er sjef på feltet og kjører skikkelige fotballøkter, det er et proft opplegg.

– Hva har dette prosjektet gitt deg?

– Alle fordommene mine er blitt knust. Denne gjengen gir meg enorm glede, og ikke minst: Dette laget har den beste utviklingen av alle lag i klubben. Jeg er blitt glad i dem, sier Kristiansen, som er veldig godt fornøyd med samarbeidet de har med Hamar kommune.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.