Hamar
Innlånte Erik Tønne selges fra Sheffield United til Sandnes Ulf.
- Jeg er veldig fornøyd. Jeg ønsker jo å spille i eliteserien, og nå har jeg fått vist meg fram såpass i HamKam at Sandnes Ulf har vist interesse. Da er en permanent overgang dit bra for meg, sier Tønne til HA-sporten, og tilføyer:
- Jeg har funnet tilbake til meg selv i HamKam, og må takke Vegard Skogheim for at de ga meg den muligheten.
Daglig leder i HamKam, Finn Jul Paulsen, henviser til Skogheim som styrer prosessen og rapporterer til sjefen, men sier likevel følgende:
- Vi jobber med flere alternativer. Det kommer vi til å gjøre helt frem til overgangsvinduet stenger. Det er vanskelig å uttale seg før ting er hundre prosent klart. Alle avgjørelser som blir tatt blir vi som styrer økonomien informert om, og hvis vi sier ja betyr det at vi har en finansiering på det.

- Bra det skjer i vårt vindu

Skogheim skulle gjerne sett at Tønne ble værende i HamKam.
- Men vi visste også at låneavtalen, der Sheffield betalte tre fjerdedeler av lønna, gjorde at ting kunne skje. Vi er glade for at det skjer i overgangsvinduet vårt, slik at vi kan kaste oss rundt og lete etter eventuelle erstattere.
Kamma-treneren forsikrer om at det dersom det hentes inn en ny spiller er snakk om en som skal kjempe om en plass i elleveren.
- Vi fikk på en måte et par ekstra spillere mot Stabæk, med tanke på at Daniel (Bekkevold) og Håkon (Aalmen) beviste at de kan holde nivået ganske bra. Jeg føler meg litt roligere med tanke på høstsesongen enn jeg gjorde for et par uker siden, selv om det er ikke er slik at én kamp snur på alt.

vurderer andre plasser

Selv om Tønne oftest bekledde spissrollen, hentes ikke nødvendigvis en angriper.
- Kikkerthullet er ikke så stort, men vi har øyne og ører åpne. Selv om det kan se ut som vi mangler en spiss, ble Tønne hentet som flanke. Vi har Nedrebø, Gundersen og Bekkevold som alle kan spille spiss, så det er ikke sikkert vi henter en direkte plasserstatter i så måte, sier Skogheim.
- Det er eventuelt snakk om en god spiller, men Tønne ble finansiert utenfra, så det må være at de folka fortsetter på en eller annen måte. Dette frigjør ikke mer «HamKam-penger».
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00