– Kjør bakrom, ropte Hein Ekeberg og gliste godt.

– Hvor er dere? spurte Odd Kokslien, som plutselig var i beit for pasningsalternativer.

– Her er det stengt, kom det fra eldstemann Georg Larsen, etter at ballen hadde klasket i stanga.

– Det er nok nå! Klar melding til Per Bratlie, etter han hadde fintet bort to mann, og lirket kula inn i det lille målet.

Noen mente det var Messi-klasse over prestasjonen, mens andre var usikre på hvor mye ros Bratlie kunne håndtere inn mot helga.

Det er ingen tvil om at seniorgutta, som møtes til trening på Briskeby hver fredag, har det moro. Dette er folkehelse, humør, glede og sosialt samvær i en herlig miks. Hovedtema er fotball og ikke minst HamKam.

Roser seniorprosjektet

Fredag var det 13 seniorer på trening. Her forteller kaptein Kai Nyland om hvordan dette startet:

– Per Ravn Omdal ringte meg. Han står bak et prosjekt med seniorfotball, i samarbeid med Norges Fotballforbund. Det er mange klubber som kjører dette, og jeg syntes ideen var helt topp. Det er snakk om å dra i gang gamle kropper. Helse og miljø er viktig, og dette har vært en suksess her. Vi har vært mellom åtte og 16 gutter på treningene. Etter trening er det rett på 11-kafeen for kaffe, kaker, mimring og gode historier. Jeg har inntrykk av at alle som har vært med har trivdes, sier Kai Nyland, som spilte på A-laget til HamKam i fire sesonger fra 1969 til 1972.

Kai Nyland forteller at de fordeler ansvaret for treningsøkta. Alle skal føle et ansvar for dette.

Opprykksglede på feltet

Fredag var det Gunnar Mikkelsen som var trener. Det var oppvarming, pasningsøvelser, bøy og tøy, og ikke minst det noen av gutta kalte parti.

– Dette er et høydepunkt i uka for mange, inkludert meg sjøl. Det er veldig sosialt, samtidig som det er trim og folkehelse, sier kaptein Nyland.

– Har opprykket til A-laget preget humøret i det siste?

– Ingen tvil om det. Det har vært veldig god stemning etter at opprykket ble klart. Alle gutta her er interesserte i og har følelser for HamKam, sier Kai Nyland.

I treningsdrakt fra 1973

Leif Hagelund (74) stortrives på treningene, og roser tiltaket. 74-åringen, med 397 A-kamper for HamKam, stilte i treningsdrakta han fikk av HamKam i 1973.

– Jeg har flere treningsdresser hjemme, men dette er den som har falmet minst, sier Leif Hagelund.

– Fotballøkta og 11-kafeen etterpå er helt perfekt. Dette er utrolig moro, samtidig som vi får fin trim. Vi har det veldig moro sammen, og det blir jo mye fotballprat, sier 74-åringen, og fortsetter:

– Det at A-laget rykket opp var viktig for hele Hamar. HamKam engasjerer folk, og det er viktig at de spiller på minst nest høyeste nivå. De har vært veldig solide denne sesongen, og vant jo avdelingen suverent. Jeg gleder meg til neste sesong, sier Leif Hagelund.

  

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.