Etter 10 jevne åpningsminutter var det Brumunddal som fikk den første muligheten til å ta ledelsen på Børstad. 

På en corner 13 minutter ut i kampen gikk et par Dala-spillere i bakken, og dommeren pekte på straffemerket. Vegard Ruud gikk fram for å sikre bortelaget en tidlig ledelse, men Emil Holst vartet opp med en god redning.

- Vi startet godt og kontrollerte kampen. Så fikk de straffe, i en periode hvor vi ikke var helt med. Da begynte de å få overtaket, sier HamKam-spiller Franck Semou.

Tilfeldig 1-0-scoring

Straffemissen skulle vise seg å bli kostbar for Brumunddal. Tre minutter senere steg Dala-keeper Tor Torgersen til værs i feltet og plukket et HamKam-innlegget, men hans egen midtstopper Sverre Valset dundret inn i sisteskansen som ikke hadde sjans til å holde på kula. HamKam-angriper Ivar Sollie Rønning plukket opp nedfallsfrukten og pirket ballen over streken, via en blåkledd forsvarer.

Resten av 1. omgangen styrte HamKam totalt, men Torgersen storspilte i mål og holdt gjestene inne i kampen.

- Etter scoringen synes jeg vi dominerer og er klart best. Vi burde nok ledet mer til pause, sier Semou.

Ny straffe

De grønnhvite kom best ut etter pause, og 57 minutter ut i oppgjøret var det HamKam som ble tildelt straffe. I forrige kamp mot Mjøndalen brant Mikkel Gran Frankmo muligheten Kamma fikk fra ellevemeteren. Denne gangen var det Semou som gikk fram, som han gjorde så mange ganger for Brumunddal forrige sesong.

Midtbanegeneralen sendte Torgersen feil vei, og avgjorde kampen med sin 2-0-scoring.

- Jeg scoret på straffe igjen. Det er jeg som tar straffene i år, ler dansken.

Etter scoringen gikk Kamma litt tomme for krefter og Brumunddal styrte banespillet den siste halvtimen, uten at de evnet å skape de helt store sjansene.

Dermed tok HamKam første stikk i det første av i alt tre møter lagene imellom denne sesongen.

Tenkte ikke på motstanderen

Semou pratet og lo med sine gamle lagkamerater etter kampen, men forteller at han ikke tenkte på motstanderen undervegs i matchen.

- Det var fint nok å møte Brumunddal, men jeg tenkte ikke over det. Det er som en hvilken som helst kamp for meg. Jeg synes vi styrte kampen godt, og vinner alt i alt fortjent, avslutter matchvinneren.

HamKam stilte med følgende lag (4-2-3-1): Emil Holst - Truls Jevne Hagen, Tobias Ødegård, Fancois Yabré, Mats Brenden - Franck Semou, Henrik Lehne Olsen - Nicholas Mickelson, Ivar Sollie Rønning, Rytis Leliuga - Saihou Jagne.

Brumunddal stilte med følgende lag (4-2-3-1): Tor Torgersen - Markus Haave Andersen, Sverre Valset, Håkon Aalmen, Nathan Okeye - Peter Westberg, Stian Nyhus - Jonatan Helmersen, Kristian Eriksen, Vegard Ruud - Alan Krasnici.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00