Jeg så akkurat det samme som alle dere andre som tok turen til Briskeby lørdag. Et HamKam-lag som brukte kampens fem siste minutter på å drøye tid ved cornerflagget, for å slå Tynset.

Manglende tempo

Det var som John Anders Rise sa på høytaleranlegget etter kampslutt: «Det var deilig med tre poeng, men vi mangler trøkk framover».

For bortsett fra Ivar Sollie Rønnings matchvinnerscoring skapte ikke hjemmelaget annet enn halvsjanser, mot et Tynset-lag som ikke vil ta mange poeng denne sesongen.

Det kom så til de grader fram i lyset, at laget sårt mangler tempo. Råskap til å true bakrom, dribleferdigheter til å skape ubalanse hos motstanderen og evnen til å bryte gjennom pressledd på egenhånd, var fraværende.

Men klarer man ikke flytte beina hurtig, er første bud å ha tempo på ballen. Lørdag hadde HamKam nærmere 70 prosent ballbesittelse, vant cornerstatistikken 11–1 og slapp ikke til en eneste målsjanse. Med et slikt kampbilde er det vanlig at motstanderne må bruke alle sine krefter på å forsvare seg, slik at de nesten ikke orker å angripe og til slutt slår sprekker.

Mot Tynset gikk det i gåtempo for Kamma. De grønnhvite ble stående og klikk-klakke ballen rundt på tre kvadratmeter i etablert angrep. Tynset trengte ikke forflytte seg en meter, og hadde derfor minst like mye krefter som vertene den siste halvtimen. De orket til og med å angripe, rødtrøyene evnet bare ikke utnytte overgangsmulighetene de ble servert.

Ferdighetene er der

Der HamKam trøbler i etablert angrep, må de sies å ha vært gode i overgangsspillet. Mot Raufoss og Moss i de to siste treningskampene før sesongen, skapte laget seks målsjanser og scoret like mange mål. Det snittet kunne aldri i verden opprettholdes. Men i 1. omgang mot Tynset fikk HamKam en overgangsmulighet, mot et ellers lavtliggende bortelag. Franck Semou forserte fra midten, før han slapp ballen til Sollie Rønning. Bang, 1–0.

Kanskje passer et jevnere kampbilde mot Elverum neste helg, hvor Kamma vil få flere kontringer, laget bedre. Semou har slitt med å markere seg i de første kampene, men hvis dansken får plass å boltre seg på, har han drivet til å bryte gjennom pressledd og skape overtall.

Emil Dahles beste kamp etter comebacket i HamKam var mot Raufoss. Moldenseren ledet an overgangene med overstegsfinter bare han er kapabel til å diske opp med, før han avsluttet med geniale pasninger lagkompisene bare kunne trille i nettet.

Det er ikke tvil om at Kent Bergersen må knekke koden for hvordan guttene hans skal skape sjanser mot lavtliggende lag. Ferdighetene er der, og kanskje vil tre-fire gode kontringer være nok til at vi slipper å se cornerflagget på Elverum Stadion omringet av grønnbukser i sluttminuttene neste helg? Laget trenger selvtillit, mot Elverum blir det himmel eller helvete.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.