Kent Bergersens unggutter besto vinterens første test da de spilte 1-1 mot 1. divisjonslaget Fredrikstad forrige helg. I dag møtte de nok et 1. divisjonslag da Kongsvinger sto på den andre banehalvdelen.

Og Kamma-laget var enda yngre enn det var mot FFK.

Åpnet godt - tabbe ødela

Det var et jevnt åpningskvarter i Kongsvingerhallen, hvor HamKam var det førende laget. Men etter 18 minutter gikk Kongsvinger opp i ledelsen ut av ingenting. Kamma-keeper Emil Holst skulle slå en enkel ball ut til John Anders Rise, men pasningen gikk rett til værs. Mats Cato Molskred fikk dermed en enkel jobb med å heade ballen ned til Björgvin Stefansson, som trillet inn 1-0-scoringen.

HamKam forsvarte seg brukbart ut omgangen, men da KIL skrudde opp tempoet gikk det for fort for grønnbuksene. Likevel gikk lagene til pause på stillingen 1-0.

- Jeg synes vi forsvarer oss godt, og de kommer ikke til mange sjanser. Det gjorde heller ikke vi, men vi visste på forhånd at det ville bli sånn, sier HamKams assistenttrener Chris Twiddy.

Solbakken fikk sin debut

Etter hvilen fortsatte vertene kjøret mot Holst i Kamma-buret, og sisteskansen holdt unna lenge. Ikke før Harald Holter utnyttet et innøvd cornertrekk fikk Kongsvinger doblet ledelsen.

Etter scoringen ebbet kampen ut med mange bytter og lite underholdende fotball. Men HamKams unggutter fikk virkelig testet seg mot 1. divisjonslaget, og Twiddy synes ungguttene kom godt fra det.

- Unggutta spilte bra i dag. Det blir mye defensiv jobbing, men de holder unna, sier Twiddy, som lot seg imponere over en 15 år gammel debutant.

- Markus Solbakken er offensiv, uredd og tar tak i ballen. Han er en spennende spiller, sier assistenten.

HamKam stilte med følgende lag (4-2-3-1): Emil Holst - Truls Jevne Hagen (Marius Bratberg Lund fra 46.), Tobias Ødegård, François Yabré, John Anders Rise - Simen Bolkan Nordli (Markus Solbakken fra 60.), Mikkel Gran Frankmo - Nicholas Mickelson, Rytis Leliuga (Ove Solvang fra 46.), Mathias Pedersen Aasand (Anders Jevne Hagen fra 86.) - Henrik Lehne Olsen (Willy Zamble fra 35.).

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.