Det er i Hamar Arbeiderblads fotballmagasin Corner at Scheie kommer med sine synspunkter på serieavslutningen i 1. divisjon.
NRK-kommentatoren tror HamKam tar seks poeng på de to siste kampene og at de dermed kniper 3. plassen foran Hødd.

- Det er tøffe kamper de har igjen, men det er absolutt muligheter mot Strømmen borte og Ranheim hjemme. Ranheim synes å ha mistet litt av futten også. HamKam kan da få seks poeng og passere Hødd. Jeg tror også man må ha seks poeng her fordi det er jevnt bakover også. Med seks poeng blir det i hvert fall 3. plass og mye moro på Briskeby utover, sier Scheie til HA-TVs Corner.
Fotballkommentatoren som har sagt han nå skal slutte i jobben neste år, mener HamKam har tatt et riktig veivalg med å satse på unge lokale spillere.

- Jeg synes det er veldig spennende med HamKam nå etter at de har hatt motgang i mange år. Det er gledelig at det satses på unge spillere. Det er det eneste riktige slik fotballøkonomien har utviklet seg, sier Scheie.
Han er opptatt av viktigheten ved at HamKam tar nettopp 3. plassen i 1. divisjon.

LES: Kvalik.-start i uke 45
LES: Ole Amund frisk med You Tube

- Når det er to kamper igjen er det viktig at de i hvert fall får 3. plassen. Da får de hjemmekamp mot lag nummer seks i kvalifiseringen. Og vinner de da får de ny hjemmekamp mot vinneren av lag nummer fire og fem. Og så er det da hjemme og borte mot lag nummer 14 fra Tippeligaen. Da er det bare å ta vare på den muligheten, sier Scheie.
Han påpeker at tradisjonelt har da eliteserielaget for vane å avgjøre de kampene til sin fordel, men han mener at det likevel er gode muligheter i en slik kvalik.

- Det er snakk om cup og små marginer, men ser vi på historien er det tippeligalaget som har fordeler her. I fjor smadret jo Sandes Ull/Kisa, men sjansen er der og den bør de ta vare på på Hamar, understreker Scheie.
NRK-mannen skryter også av Brumunddals 3. divisjonslag i denne sendingen. Han mener de leverte en svært sterk prestasjon da de kom foran Lillestrøm 2 som stilte med et meget sterkt lag i Bondeligaen i år. En serie som Scheie naturligvis har fulgt godt med på.

I denne Corner-sendingen blir dessuten "Årets lag" i Bondeligaen tatt ut. Få med deg sendingen og tidligere landslagsspiss Pål Jacobsens vurderinger av spillerne som blir tatt ut.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00