- Jobben som kretsens klart beste klubb er ledig, sier Tyriberget og ramser opp eksempler på klubber som har denne rollen i sine deler av landet: Molde, Tromsø, Sandefjord, Odd, Sogndal, Viking og Rosenborg.
- I Indre Østland Fotballkrets har vi ingen slik klubb i øyeblikket, mener Tyriberget.

HamKam er fraværende

Tyriberget har vært spillerutvikler i kretsen siden 2006 og har merket seg at HamKam i stadig mindre grad er opptatt av å sikre seg referanser på hva som kreves av unge spillere.
- HamKam er aldri til stede på verken kretssamlinger, eller regionssamlinger etter at Knut Hagen fikk andre arbeidsoppgaver i HamKam. Stort sett alle andre toppklubber er på plass, også klubber som ikke hører hjemme i vår krets, sier Tyriberget som mener det er vrient for HamKam å utvikle egne spillere så lenge de ikke har referanser på hva som kreves for å bli landslagsspiller på yngre landslag.

Tydelighet

Tyriberget innser at knappe ressurser trolig er en alvorlig utfordring for Hamar-klubben, men at klubben må sørge for å bli troverdig overfor unge fotballtalenter.
- HamKam er i perioder gode i sitt eget nærområde, i andre perioder skjer det ingenting. For å være attraktiv for unge spillere må HamKam bygge opp et solid fundament som fører til at mange mener det gir gode sportslige utfordringer å spille for klubben, sier Tyriberget som savner et interkretslag i HamKam.
- Å ha de riktige arenaene for utvikling er avgjørende. HamKam mangler i dag et godt nok tilbud til sine juniorer, mener spillerutvikleren som legger til at yngres i HamKam er i ferd med å få på plass en god del kompetanse i sin sportslige satsing.

Viktig prosess

Daglig leder i fotballkretsen, Bjørn Nybu mener det er utelukkende positivt at HamKam er sjølkritisk til egen spillerutvikling.
- Det viser at klubben ønsker å forbedre seg og erkjenner at ting må gjøres annerledes. Det skal de ha honnør for, sier Nybu.
- Historisk sett har HamKam vært Hedmarkens lag, og jeg vet at mange naboklubber savner et tettere og bedre samarbeid med HamKam, sier daglig leder i IØFK, Bjørn Nybu.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.