I løpet av en times tid på operasjonsbenken i går kveld fikk legene meislet av deler av hælbeinet og fjernet en betent bursa på høyrebeinet.

Skaden har plaget Vegar Bjerke store deler av sesongen. Noen ganger har han hatt vondere enn andre, og blant annet mot Kongsvinger ble han plaget av den vonde hælen.

- Det har for det meste gått overraskende greit å spille fotball. Før sesongen var det en periode der jeg ikke engang klarte å ha på meg sko, sier Bjerke.

Styrke som alternativ
Nå har han bandasje rundt foten (se bildet) og går med krykker. Han har likevel lov til å bevege og belaste området rundt foten minimalt.

- Jeg har fått beskjed om at det går greit å belaste litt, men selvsagt ikke mye. Likevel blir det krykker en stund framover, sier han.

Der mange kanskje ville tatt seg noen avslappende uker på sofaen ved tilsvarende situasjon, gjelder ikke det for Kamma-veteranen. Allerede i morgen har han tenkt seg en tur på Espern.

- Planen var å ta seg en tur på Espern for å trene overkropp. Selv om jeg går på krykker og har bandasje så kommer jeg til å trene alternativt hver eneste dag for å opprettholde formen noenlunde.

Skal bruke ferien
Fredag skal han tilbake på sykehus på kontroll etter operasjonen. Da vil han få nærmere beskjed om hvor lenge han må sitte på sidelinjen.

- I første omgang kan jeg begynne å sykle lett om ca. ti dager, sier han, og legger til:

- Det vil nok ta om lag fire uker før jeg er tilbake på treningsfeltet med gutta og er i aktivitet med ball igjen. Så håper jeg å være klar for kamp fortest mulig etter ferien. Det vil kanskje ta fem uker, men alt dette avhenger riktignok av hvordan oppbyggingsprosessen går, avslutter Bjerke, som har spilt 13 kamper for HamKam så langt denne sesongen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00