HamKam har nå selv snakket med Andrea Loberto. Og selv om Loberto aldri ville finne på å søke på stillingen selv som HamKam-trener, er det et smart trekk å gå hundre prosent for italieneren som denne uka fyller 40 år.

Spørsmålet er om HamKam vil kunne komme opp med et spennende nok tilbud som lokker Loberto fra Rosenborg og Lerkendal. Der har han vært sjefen for talentutviklingen siden 1. januar, og RBK vil gjøre det de kan for å beholde den ekstremt faglig kompetente fotballtreneren som av mange fagfolk regnes som Norges beste på talentutvikling.

Vil bli hovedtrener

Et HamKam på felgen vil vanligvis ikke kunne konkurrere med RBK om en slik kapasitet, men HamKam har et trumfkort som de nå spiller ut.

Loberto går nemlig med en hovedtrenerambisjon i magen. Og han føler at tiden er moden.

I HamKam vil han få muligheten til å bygge alt fra bunn. Og hvis HamKam gir ham muligheten med et bra økonomisk fundament, skal det mye til om Loberto mislykkes.

Det følger også med seg mange fordeler ved seg å ansette Andrea Loberto.

Først og fremst er han en god fotballmann. Han er dessuten ekstremt flink til å få fram det beste i unge spillere. Det har han gjort Leeds, i Vålerenga og i Rosenborg.

Spillere som Mohammed Fellah, Harmeet Singh, Håvard Nielsen, Amin Nouri og Stefan Strandberg er bare noen få av mange unge fotballspillere som er evig takknemlig for den veiledningen de har fått av 39-åringen.

Italieneren har skapt seg i navn som respekteres av klubbene, spillerne og agentene i Fotball-Norge. Alle vet at hvis de sender en ung spiller til Loberto, er det en større sjanse for at han får ut potensialet sitt.

Han er typen som ser spilleren både på og utenfor banen. Er foreldrene på ferie, ringer han dem på kveldstid for å sjekke at alt er i orden. På dagtid lærer han dem alt om hva som må til for å lykkes.

For en klubb som HamKam vil Loberto da naturligvis være gull verdt. Gi han rom og muligheter til å gjøre jobben sin. La han plukke sine unge spillere som han vet kan gjøre en jobb på kort og lang sikt.

Viktig for yngres også

Loberto vil også kunne være med å stake ut kursen i yngres avdeling for alle talentene som er på veg opp nå.

Loberto vil også være et tydelig signal til næringslivet og omgivelsene for øvrig om at spillerutviklingen og talentarbeidet blir tatt på alvor - selv om HamKam aldri vil bli Norges beste på talentutvikling som styret selv tror er mulig.

Men med Andrea Loberto i HamKam kan de bli veldig mye bedre enn de er i dag.

Både håp og entusiasme vil tennes på nytt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.