Fordi HamKam Yngres og HamKam Toppfotball regnes som to forskjellige klubber blir det nemlig ikke mulig for unggutten å kunne bidra for G16-laget lørdag.

Han har proffkontrakt med A-laget. For å spille på G16-laget måtte han dermed ha gjennomført en ordinær klubbovergang, eller eventuelt terminert kontrakten sin.

Skulle gjerne bidratt

I hard konkurranse på HamKams A-lag har unggutten måttet nøye seg med to innhopp denne sesongen og spill for G19 i interkrets-serien.

Eng Strand legger ikke skjul på at han gjerne skulle spilt i en NM-kvartfinale med sine jevnaldrende kamerater.

– Jeg synes det hadde vært veldig moro å få bidra i den kampen. Om jeg hadde fått spille ville det vært bra både for meg og klubben. Synd at det er slik, men jeg får ikke gjort noe med det, sier midtbanespilleren, som også er kaptein på Gunnar Halles G16-landslag.

– Skulle gjerne spilt

Chris Twiddy skulle gjerne sett at Eng Strand spilte NM-kvartfinalen.

– Jeg skjønner at det er veldig kjedelig for Sander. Jeg skulle gjerne sett at han hadde muligheten til å spille den kampen, sier han, som er ansvarlig spillerutvikler i HamKam.

Knut Hagen er sportslig leder og trenerutvikler i barnefotballen i HamKam. Han mener man bare må finne seg i regelverket og gjøre det beste ut av situasjonen.

– Reglene er som de er, og vi stiller med det vi har.

På spørsmål om det vil være fordelaktig for HamKam å gjøre G16-laget til en del av toppidrettsklubben svarer Hagen slik:

– Da vil man bare flytte på problemet nedover, slik at plutselig G14-laget kan bli lidende, sier han.

NFF: – Opp til klubben

Nils Fisketjøn i NFF mener regelverket ikke er problematisk.

– Å dele klubben på en slik måte har sine klare fordeler, men det kan også dukke opp situasjoner som dette. Innenfor dagens regelverk er det opp til klubben hvilke spillere som skal være en del av toppfotballen og hvem som skal være med hos yngres, sier han.

– Kunne NFF gjort noe med sitt regelverk for å unngå at slike problemstillinger oppstår?

– Slik jeg ser det er ikke dette er stort problem. Jeg mener reglene ikke er rigide, og det har ikke blitt vurdert å endre regelverket.

– Setter ikke reglene begrensninger for klubbenes mulighet til å utvikle spillere?

– Per definisjon er dette to juridisk separate klubber. Som sagt er ikke dette et stort problem, og jeg har bare hørt om noen få lignende tilfeller tidligere.

Meldte overgang

Sander Deglum meldte overgang til HamKam Yngres for å kunne spille kvartfinalen i NM.

– Deglum var på en måte i samme situasjon som Eng Strand, men han meldte overgang til HamKam Yngres og kan dermed spille, sier Knut Hagen.

Forskjellen på de to spillernes tilfeller er proffkontrakten som Eng Strand har, men ikke Deglum. Dermed kan en overgang meldes utenfor overgangsvindu og uten at kontrakter termineres.

Da HamKams A-lag manglet tre mann på landslagsoppdrag og François Yabré med suspensjon mot KFUM for noen uker siden, var Deglum med i kamptroppen.

– Vi er enig i en overgang som gjør at Deglum går tilbake til HamKam Toppfotball ved årsbyttet igjen, slik at han får spille kvartfinalen mot Stabæk for G16 først, sier Knut Hagen i HamKam Yngres.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.