Hamar
I går skrev fotballedelsen i HamKam og Brumunddal under en samarbeidsavtale som har ett overordnet mål: Å utvikle fotballen i distriktet.
- Hovedmålet med dette samarbeidet er å få bedre fotballag i regionen og bli bedre på spillerutvikling, summerer Dalas sportslige leder Tom Søgård.
Om Søgård har kommet med negative kommentarer om HamKam tidligere, så er dette historie nå.
- Det er sikkert mange som synes det er oppsiktsvekkende at jeg som sportslig leder i Brumunddal fronter dette, men på vårt aller første møte ble vi enige om å legge fortiden bak oss. Vi glemmer gammel kultur , begynner å framsnakke hverandre og går sammen om å skape toppspillere, sier Tom Søgård, som tok initiativet til samarbeidet.

HamKam trenger hjelp

- Skal vi opp i Tippeligaen, må vi ha hjelp. Alle sier de vil ha HamKam i Tippeligaen, men da må det også et samarbeid til, sier HamKam-trener Vegard Skogheim.
- Ja, tidligere har det vært slik at mange utenfor HamKam ville ha klubben i Tippeligaen så de kunne gå og se lag som Rosenborg. Nå er inngangen at vi ønsker å drive med god spillerutvikling, og Dala har like gode forutsetninger for å få opp spillere som andre. Når vi har en talentfull 15-åring, kan vi si at det ville være lurt om vedkommende dro for å trene med HamKams interkretslag, mener Søgård.

På riktige nivåer

- På denne måten er det større sjanser for å få spillerne på de nivåene de passer best, mener Dala-trener Erik Wettermark, som i flere år har vært opptatt av spillerutveksling mellom Brumunddal og HamKam.

Sund konkurranse

Fotballederne i begge klubbene ser bare fordeler med den inngåtte avtalen.
- Samtidig skal det være sund konkurranse klubbene i mellom. Hver klubb har rundt 40-50 spillere i A-, rekrutt- og juniorstall. Nå er vi 100. Det vil ikke bli slik at vi henter 14 spillere til HamKam hvert år. Kanskje blir det en annen hvert år, sier Skogheim.
Klubblederne kaller det en elastisk avtale som de ønsker å se på muligheten til å utvikle også på flere områder. Men i første omgang er det spilleren som er i fokus for samarbeidet.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00