Bildene fra Emil Sildnes sitt beinbrudd var ikke det spor mer hyggelige enn da svensken ble skadet, men trøsten må være at sjansen for å bli helt frisk er ganske stor.

- I dag er prognosene bra dersom operasjonen gjøres korrekt og den går bra, sier professor Lars Engebretsen.

Hamar-legen, som mandag trakk seg fra stillingen som sjef for Ortopedisk avdeling ved Universitetssykehuset i Oslo, deler sine generelle betraktninger rundt skaden Emil Sildnes pådro seg under sesongens første seriekamp.

Borte et år

- Det går nok ett år før Sildnes er tilbake på banen, sier Lars Engebretsen til HA-sporten.

Svenske Henke Larsson var oppsiktsvekkende raskt tilbake etter beinbruddet i oktober 1999 og rakk faktisk EM-sluttspillet i juni 2000.

Til Daily Record uttalte Larsson i 2009 at han fryktet skaden kunne ødelagt karrieren hans.

- Jeg lyver om jeg påstår at jeg ikke var bekymret for om jeg noen gang ville komme tilbake på samme nivå som før skaden i Lyon, uttalte Larsson.

Fryktet karriereslutt

- Karrieren min kunne i verste fall vært over, eller i alle fall langt unna hva den var før skaden, sier Larsson, som mener han ble operert av svært dyktige kirurger.

- Jeg vil tro gjennomsnittet bruker rundt ett år på å komme tilbake for fullt på fotballbanen, men Larsson og en del andre har brukt kortere tid, sier Lars Engebretsen.

Emil La ut hilsen

Emil Sildnes har fått massiv støtte på sosiale medier det siste døgnet, og i går ettermiddag la HamKam-spilleren ut følgende melding på sin egen Facebook-profil:

«Tusen takk for alle gode ønsker og oppmuntringer det siste døgnet. Jeg setter stor pris på all den støtten jeg har fått, og jeg er fast bestemt på å komme sterkere tilbake!»

Operert i går kveld

HamKam-lege Håvard Strand var i går kveld i kontakt med kirurgen som opererte Sildnes, og Strand fikk beskjed om at operasjonen hadde gått bra.

- Nå blir han på sjukehuset et par dager før han skal hjem. Når smertene er borte, blir det å starte med bevegelsestrening, sier Håvard Strand.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00