Bildene fra Emil Sildnes sitt beinbrudd var ikke det spor mer hyggelige enn da svensken ble skadet, men trøsten må være at sjansen for å bli helt frisk er ganske stor.

- I dag er prognosene bra dersom operasjonen gjøres korrekt og den går bra, sier professor Lars Engebretsen.

Hamar-legen, som mandag trakk seg fra stillingen som sjef for Ortopedisk avdeling ved Universitetssykehuset i Oslo, deler sine generelle betraktninger rundt skaden Emil Sildnes pådro seg under sesongens første seriekamp.

Borte et år

- Det går nok ett år før Sildnes er tilbake på banen, sier Lars Engebretsen til HA-sporten.

Svenske Henke Larsson var oppsiktsvekkende raskt tilbake etter beinbruddet i oktober 1999 og rakk faktisk EM-sluttspillet i juni 2000.

Til Daily Record uttalte Larsson i 2009 at han fryktet skaden kunne ødelagt karrieren hans.

- Jeg lyver om jeg påstår at jeg ikke var bekymret for om jeg noen gang ville komme tilbake på samme nivå som før skaden i Lyon, uttalte Larsson.

Fryktet karriereslutt

- Karrieren min kunne i verste fall vært over, eller i alle fall langt unna hva den var før skaden, sier Larsson, som mener han ble operert av svært dyktige kirurger.

- Jeg vil tro gjennomsnittet bruker rundt ett år på å komme tilbake for fullt på fotballbanen, men Larsson og en del andre har brukt kortere tid, sier Lars Engebretsen.

Emil La ut hilsen

Emil Sildnes har fått massiv støtte på sosiale medier det siste døgnet, og i går ettermiddag la HamKam-spilleren ut følgende melding på sin egen Facebook-profil:

«Tusen takk for alle gode ønsker og oppmuntringer det siste døgnet. Jeg setter stor pris på all den støtten jeg har fått, og jeg er fast bestemt på å komme sterkere tilbake!»

Operert i går kveld

HamKam-lege Håvard Strand var i går kveld i kontakt med kirurgen som opererte Sildnes, og Strand fikk beskjed om at operasjonen hadde gått bra.

- Nå blir han på sjukehuset et par dager før han skal hjem. Når smertene er borte, blir det å starte med bevegelsestrening, sier Håvard Strand.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.