- Vi skal møtes tirsdag og gå gjennom søkerbunken, men allerede søndag kveld var det kommet inn i underkant av 40 søknader, sier daglig leder i HamKam, Anders Langset.

Den daglige lederen ønsker naturlig nok ikke røpe hvem som har søkt, men han kan uansett fortelle at å lyse ut stillingen har gitt overraskende god respons.

Sterke søkere

- Vi har fått inn en rekke meget gode navn fra både norsk og internasjonal fotball. De aller fleste er også godt skolerte, forteller Langset.

Etter hva HA-sporten erfarer, inneholder søkerlista blant andre noen trenere med spillerbakgrunn i Kamma.

Frode Birkeland og Charles Berstad er trolig blant dem som har søkt på jobben.

- Jeg kommenterer ikke enkeltnavn, sier Langset, som sammen med A-trener Chris Twiddy og styremedlem Mads Brannstorph er satt til å finsikte kandidatene.

- Jeg har ikke søkt og ønsker ikke å fortsette i jobben som A-trener, slår Chris Twiddy fast.

Waliseren har likevel klare meninger om hva slags trenertype som bør få sjansen kommende sesong.

- HamKam trenger en trener som kommer utenfra og som kan gi klubben nye impulser, sier Twiddy til HA-sporten.

Effektive Alta

I sesongens nest siste hjemmekamp fikk HamKam en leksjon i effektivitet av bunnkollega Alta. På tre og en halv målsjanse før pause scoret gjestene tre ganger.

På like mange sjanser scoret ikke Kamma en eneste gang, og med 0-3 til pause var kampen i realiteten avgjort.

- Det positiv i dag er at vi scorer to mål for andre kamp på rad, Ørjan Børmark-By putter på igjen og vi klarer å vinne andre omgang, oppsummerer Twiddy.

HamKam-treneren er skuffet over hvor enkelt Alta avgjør kampen før pause, men likte uansett at hjemmelaget reiste seg fint de siste 45 minuttene.

- Det er fortsatt mye som ikke er bra, men heldigvis er det deler av kampen som er verd å ta vare på, mener Twiddy, som måtte ta ut kaptein Fredrik Sjølstad etter 21 minutter.

- Han fikk seg en smell i hodet i en duell, som satte i gang et migreneanfall hos ham. Ubehagelig, men likevel ufarlig, sier lege Håvard Strand.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00