HamKam-spissen varmet opp med grilling hos en sponsor i går. I ettermiddag venter nye utfordringer. Det handler om å være sulten. Elverum topper tabellen med full pott, ni poeng, og laget til Tore Fossum har ikke sluppet inn seriemål ennå. De har 7–0 i målforskjell.

– Jeg har veldig lyst til å være den første til å score mot Elverum i serien, sier HamKam-spissen, som står med tre seriemål så langt.

– Bare å se på tabellen

– Slike lokaloppgjør er det beste med fotballen. Jeg husker oppgjørene mellom Levanger og Steinkjer. Det var alltid mye folk, og jeg husker at 100 Levanger-supportere kom til Steinkjer med båt en gang. Slike lokaloppgjør betyr mye for supporterne også, sier HamKam-spissen.

Forutsetningene er enkle: Med Elverum-seier er HamKam sju poeng bak etter fire serierunder.

– For å skjønne hvor viktig kampen er, er det bare å se på tabellen. Vi er veldig klare, men Elverum kommer helt sikkert til å ha høyt tenningsnivå de også. Selv om vi er noen poeng bak, er jo dette en toppkamp. Begge lagene er tippet høyt oppe, sier Levanger-gutten, og fortsetter:

– Vi må ha med noe hjem. Ett poeng er ikke krise, men vi går naturligvis for alle tre. Da er vi med. Med tap i denne kampen kan vi nesten ikke tape flere kamper denne sesongen.

Surt poengtap

Han sier følgende om den litt skjeve starten for de grønne og hvite:

– Vi skulle ikke mistet to poeng mot Nybergsund. De var heldige på sitt første mål, hvor ballen gikk via en spiller. Så ryddet vi for dårlig unna i eget felt på det andre. Det var surt å miste to poeng i den kampen. Mot Nardo burde jeg scoret da jeg fikk en kjempesjanse. De scoret på sin eneste sjanse, sier spissen, og fortsetter:

Spisser på veg inn

– Mot Tynset gjorde vi jobben vår. Vi har enda mer inne, og vi skal vise det allerede mot Elverum, sier Ivar Sollie Rønning.

Spisskollegaene Saihou Jagne og Valentin Blaka har vært ute med skader. Nå er begge på gang.

– Jeg har ikke tenkt så mye på at de har vært ute. Hvis jeg spiller sammen med en bakromsspiss kan jeg variere med å stusse videre og ta ned ballen. Men det fungerte greit å spille sammen med Emil Dahle også.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00