HamKam-spissen varmet opp med grilling hos en sponsor i går. I ettermiddag venter nye utfordringer. Det handler om å være sulten. Elverum topper tabellen med full pott, ni poeng, og laget til Tore Fossum har ikke sluppet inn seriemål ennå. De har 7–0 i målforskjell.

– Jeg har veldig lyst til å være den første til å score mot Elverum i serien, sier HamKam-spissen, som står med tre seriemål så langt.

– Bare å se på tabellen

– Slike lokaloppgjør er det beste med fotballen. Jeg husker oppgjørene mellom Levanger og Steinkjer. Det var alltid mye folk, og jeg husker at 100 Levanger-supportere kom til Steinkjer med båt en gang. Slike lokaloppgjør betyr mye for supporterne også, sier HamKam-spissen.

Forutsetningene er enkle: Med Elverum-seier er HamKam sju poeng bak etter fire serierunder.

– For å skjønne hvor viktig kampen er, er det bare å se på tabellen. Vi er veldig klare, men Elverum kommer helt sikkert til å ha høyt tenningsnivå de også. Selv om vi er noen poeng bak, er jo dette en toppkamp. Begge lagene er tippet høyt oppe, sier Levanger-gutten, og fortsetter:

– Vi må ha med noe hjem. Ett poeng er ikke krise, men vi går naturligvis for alle tre. Da er vi med. Med tap i denne kampen kan vi nesten ikke tape flere kamper denne sesongen.

Surt poengtap

Han sier følgende om den litt skjeve starten for de grønne og hvite:

– Vi skulle ikke mistet to poeng mot Nybergsund. De var heldige på sitt første mål, hvor ballen gikk via en spiller. Så ryddet vi for dårlig unna i eget felt på det andre. Det var surt å miste to poeng i den kampen. Mot Nardo burde jeg scoret da jeg fikk en kjempesjanse. De scoret på sin eneste sjanse, sier spissen, og fortsetter:

Spisser på veg inn

– Mot Tynset gjorde vi jobben vår. Vi har enda mer inne, og vi skal vise det allerede mot Elverum, sier Ivar Sollie Rønning.

Spisskollegaene Saihou Jagne og Valentin Blaka har vært ute med skader. Nå er begge på gang.

– Jeg har ikke tenkt så mye på at de har vært ute. Hvis jeg spiller sammen med en bakromsspiss kan jeg variere med å stusse videre og ta ned ballen. Men det fungerte greit å spille sammen med Emil Dahle også.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.