HAMAR: Etter seks serierunder uten scoring, fikk han endelig høre nettsusen mot Sander i 1. runde.

- Mål er mål, uansett hvilken motstander du møter, sier en blid østerriker.
Han hadde gått uten nettkjenning i tre måneder da han scoret ett av HamKams to mål mot Sander.

- God treningsuke
- Jeg har hatt ei god treningsuke og føler meg mye lettere i kroppen. Det lover godt foran kampen mot Strømsgodset. Ser du på tabellen, så skjønner du sikkert hvor viktig kampen er. Vinner vi, er vi bare to poeng bak Godset, sier Kienast, som ikke lar EM-tankene forstyrre foran kveldens dyst på Briskeby:

- Nei, i kveld er det bare HamKam som gjelder. EM-tankene kan få melde seg når kampen er ferdig. I morgen setter jeg meg på flyet til Wien for å møte de 30 andre i Østerrikes bruttotropp. Det er ikke bare jeg som kommer i siste liten. De to som spiller i Italia, keeperen Alexander Manninger fra Siena og György Garics fra Napoli, kommer først onsdag til treningsleiren, forklarer Kienast.
Han er fast bestemt på å score årets første seriemål i kveld.

Mister bare en kamp?
27. mai spiller Roman Kienast etter alt å dømme en testkamp mot Nigeria i Graz. Dagen etter plukker Josef Hickersberger ut den endelige 23 mann sterke EM-troppen.

- Jeg tror at jeg har store sjanser til å bli med til slutt, men hvis jeg ikke får plass, drar jeg straks hjem til Hamar for å være klar til hjemmekampen mot Tromsø 1. juni, sier Kienast, som garantert må stå over mot Lillestrøm kommende søndag.
Hvis Hickersberger satser på 24-åringen i EM på hjemmebane, kan han gå glipp av fem kamper for HamKam.
Men i kveld spiller han.
Roman vet at et mål vil være balsam for selvtilliten.
Han spiller spiss sammen med Markus Ringberg fra start.

Michaelsen tvilsom
Til kveldens kamp er Steve Cooreman, Knut Henry Haraldsen, Tom Kristoffersen, Pål Strand, Tommy Øren og Marcus Pedersen uaktuelle.

Jan Michaelsen er tvilsom. Han sliter med en overbelastning i hofteregionen og blir testet før kampen.
Marcus Pedersen fikk stivt kne etter torsdagens trening. Han trente ikke i går og er ikke aktuell til kampen mot Godset. Han blir heller ikke med på G18-landslagets tur til Portugal kommende uke.

Hagen klar igjen
Truls Hagen trente for fullt igjen og er kampklar. Knut Henry Haraldsen trente også, men er, ifølge fysioterapeut Hans Noet, ikke aktuell i kveld.

Langtidsskadde Steve Cooreman er i Belgia, hvor han får en ny vurdering av det vonde kneet sitt.
Oluwasegun Abiodun trente fotball igjen i går, og er kanskje moden for et innhopp mot Godset?

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00