• POSITIV: Anders Langset er glad for å få Kjetil Rekdal med på laget.

HamKam var svært usikre på om de ville få napp på Kjetil Rekdal, men styreleder Anders Hoel i HamKam yngres mente det var verdt et forsøk å ta en telefon til den meritterte treneren og spilleren som bor i Ottestad.

– Rekdal var veldig hyggelig og klar for å ta en prat. Vi informerte også HamKam Fotball underveis om at vi jobbet med å få med Rekdal, og nå er vi der at dette har gått i orden, sier HamKam yngres’ daglige leder Anders Langset til HA-sporten.

glad Langset

Rekdal blir dermed spiller- og trenerutvikler i ungdomsfotballen i HamKam yngres. Han skal ha minimum fem timer på treningsfeltet i uka, og han skal være med i et trenerforum. Og være medlem av den sportslige styringsgruppa i HamKam yngres.

I tillegg skal han også følge opp de unge landslagsspillerne i HamKam Fotball. Der er det snakk om to timer i uka.

– Det som er kult, er at det vi trodde at det som skulle bli den store utfordringen, viste seg ikke å være noe problem i det hele tatt. Kjetil Rekdal har vært veldig positiv og han har veldig lyst til å bidra, sier Langset.

Glad for å kunne bidra

Kjetil Rekdal, som jobber som fotballekspert i Eurosport, etter at han ga seg i Vålerenga i vinter, er glad for at HamKam tok kontakt med ham.

– Jeg har noen dager som står åpne i midten av uka, og da Anders spurte meg takket jeg ja til å være med. Jeg ønsker å gi noe tilbake til nærmiljøet, sier Rekdal til HA-sporten.

landslagsjuniorer

HamKam har fem spillere som alle er i landslagslagsdiskusjonen på de alderbestemte lagene: Sander Eng Strand (15), Markus Solbakken (16), Simen Bolkan Nordli (17), Lars Jendal (17) og Nicholas Mickelson (17).

Rekdal sier at han ikke kjenner så godt til spillerne ennå, men at han gleder seg til å kunne hjelpe dem.

– Dette er helt klart viktige spillere for HamKam. Skal HamKam opp på toppnivå igjen, er de helt avhengig av å ha egne talenter som kan komme opp og bidra, sier Rekdal, som var med på å utvikle talenter som Sander Berge, Ghayas Zahid og Håvard Nielsen i løpet av hans år i Oslo-klubben.

OPTIMALISERING

– Det har vært en myte om at jeg ikke har vært flink til å få fram yngre spillere. Men det har vel ikke vært helt rett ...

Han ser fram til å begynne jobbe med de unge HamKam-talentene.

– Jeg har alltid sagt at det største forbedringspotensialet ligger hos de yngste spillere. De kan utvikle seg 25–30 prosent i løpet av én sesong, mens de eldre spillerne må forsøke å holde seg på det nivået de ligger på. Jeg ser fram til å kunne gi noen tips og hjelpe til, sier Rekdal.

Rekdal, som selv spilte mange år på toppnivå i Tyskland, vet mye om hvordan man skal forsøke å forvalte et talent.

– Jeg kan helt sikkert fortelle ungguttene hva de skal gjøre for å kunne optimalisere treningshverdagen sin, for det er veldig viktig når du skal forbedre potensialet ditt, avslutter han.

roser kompetansen

HamKam-trener Kevin Knappen er glad for å få inn en mann av Rekdals kaliber i klubben.

– Det er fint for de yngre å få inn en som vet hva det handler om, en de kan bruke som en sparringspartner, sier han.

Knappen, som kun har tapt én kamp som HamKam-trener, tror Rekdal blir en nyttig tilvekst.

– Selv om resultatene har gått med oss, har vi mye, mye å lære. Vi er ambisiøse, vi vil opp og fram, og da må vi være nysgjerrige på dem som er rundt oss og over oss. Vi jobber bra i team, og det vil vi fortsette med, sier Knappen til HA-sporten.

Les også
Les også
SPORT Se høydepunktene fra HamKams seier mot Hødd her!
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00