HAMAR: Motivasjonen er det ingen ting i veien med.

For er det en kamp Pål Strand virkelig vil gjøre alt for å vinne, er det hjemmekampen mot Lillestrøm. Klubben som sendte ham på dør, etter en periode på B-laget.
Det var takken for et tiår med innsats, svette, presise innlegg og kremmerhus.

Klar for hevn
Allerede under HamKams treningsleir i Tyrkia, drømte Strand om hevn. Til sesongens første oppgjør mot Lillestrøm var han skadet, og måtte se lagene spille 0-0 fra sidelinjen.

Nå er han tilbake etter en vellykket operasjon. Han starter sannsynligvis på høyrekanten.
Lysten til å vinne er ikke langt unna å være den samme, selv om Tom Nordlie, som sto i spissen for behandlingen mot Strand, ikke lenger er trener på Åråsen.
- Hevnlysten mot Lillestrøm er ikke like stor, etter at han som var trener der ikke lenger er det. Men jeg har rett og slett jævlig lyst til at vi skal vinne mot Lillestrøm likevel, sier Strand til HA-sporten.

Må jage flere mål
Totningen mener det ikke er så overraskende at Lillestrøm har gjort det så dårlig denne sesongen.

- Nei. Jeg er ikke overrasket, sier Strand kontant.
- Når de hadde han de hadde som trener, måtte det gå galt. Jeg regnet med at det kom til å gå dukken, og det gjorde det, sier Strand.
Han er mer overrasket over at HamKam ligger sist på tabellen.
- Egentlig synes jeg det er mer overraskende. Vi har tapt unødvendige poeng i flere kamper vi har vært gode. Men de beste lagene får med seg poeng likevel, så vi skal ikke bruke det som unnskyldning, presiserer Strand, som tror tabellsituasjonen og presset på laget i forhold til å ta poeng, er grunnen til at de blir for passive når de har ledelsen, i stedet for å jage etter flere mål ved å gjøre det samme som skaffet dem ledelsen de er redde for å miste.

- Skal vinne
Fotball-Norge er klar over hvor viktig søndagens bunnoppgjør er for begge klubbene. Spesielt HamKam vil lide dersom de ikke tar poeng.

- Det er viktig med seier for å henge med. Taper vi begynner det å bli langt opp. Det Lillestrøm har vist til nå, viser at de ikke er bedre. Jeg tror det vil stå mellom dem, oss, Aalesund og Strømsgodset. Kanskje også Bodø/Glimt, hvis de fortsetter den dårlige trenden sin. Vi bør nok ta noen poeng borte, men vi kan legge mye av grunnlaget hjemme. Her har vi god selvtillit, og melodien - både mot Lillestrøm og i de andre kampene - blir å gå ut som vi gjorde mot Rosenborg. Vi skal vinne mot Lillestrøm, og slippe å være i den situasjonen at vi er så mange poeng på etterskudd, sier Pål Strand, som er klar for å skjære inn fra høyrekanten med sitt farlige venstrebein.
- Jeg har spilt høyrekant i to sesonger under Arne Erlandsen tidligere, så det er ikke noe nytt. Jeg har flere sesonger der også, så jeg kommer nok inn i det. Det spiller ikke så stor rolle hvilken side jeg spiller på, sier Strand.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.