- Det ser unektelig veldig mørkt ut for HamKam på kort sikt, men klubben har noen virkelig gode årganger på gang, sier Ståle Solbakken.

FC København sin trener er i gang med oppkjøringen til ny sesong i den danske Superligaen, men holder likevel et våkent og bekymret øye på det som skjer i Hamar.

Toppklubbene følger med

- Mange av de beste klubbene i Norge har svak økonomi, og da kaster de seg over stadig yngre talenter. Dersom HamKam ikke legger en svært god og smart plan for framtida, tror jeg talentene forsvinner fra Hamar, advarer Solbakken som mener HamKam har gode spillere født i 1998, 1999, 2000 og 2001.

Allerede i sommer er Sebastian Pedersen og Magnus Sjølstad (se egen sak) med Strømsgodset under guttelagsturneringen (Get) i Trondheim, og samme klubb har også spurt om Henrik Lehne Olsen vil hospitere under Jet, som spilles i Hamar.

Kan rykke ned tre ganger

HamKam ligger i øyeblikket på direkte nedrykksplass i både 1. divisjon, 3. divisjon og interkretsserien for juniorer.

Om alle lagene rykker ned, vil HamKam ha et historisk svakt tilbud til sine egne spillere kommende sesong.

- Det er også grunnen til at styret i HamKam står overfor noen helt avgjørende veivalg i løpet av noen få dager. Selv håper jeg de beholder Peter Sørensen ut sesongen, og at han også er med om det blir nedrykk i høst, sier Solbakken.

Umulig jobb

FCK-treneren mener Sørensen har kommet til en kriseklubb og en oppgave som var langt verre enn han var forespeilet.

- Ingen tvil om at Peter har sagt ja til en vanskelig jobb. Men siden han nå først er i klubben, håper jeg HamKam klarer å beholde ham og legge planer med ham som sjef. Det kan være det viktigste valget klubben kan gjøre for å beholde de beste, unge spillerne i klubben, sier en engasjert Solbakken.

FCK-treneren mener HamKam på kort og lang sikt må produsere og dyrke egne talenter.

- De årgangene som kommer nå, gir håp om ei lysere framtid, mener Solbakken.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00