HAMAR: I onsdagens kommentar "La idretten straffe sine egne synder", går redaktøren hardt ut i saken hvor HamKams Leonardo tilsynelatende skallet ned Fredrikstads Abgar Barsom.

Rune Steen Hansen stiller til nettmøte mandag klokken 13.00.

"Jeg er en av dem som ikke uten videre kan si at Leonardo skallet Abgar Barsom med vilje, men uavhengig av det, ville det uansett vært helt hinsides all fornuft, hvis FFK-spilleren gikk til politianmeldelse", skriver han.

Les hele kommentaren her.

Reaksjonene fra leserne lot ikke vente på seg. Her er et utrag av noen av mailene nettredaksjonen har fått siden vi publiserte saken onsdag morgen:

Ikke overraskende sportskommentar
Din mening: Ikke overraskende er Rune Steen Hansen ute og forsvarer HamKam. Kanskje ikke så rart ettersom han så godt som er på lønningslista til grønnbuksene sammen med resten av HA-sporten. Akkurat som da fansen med all rett kritiserte at Abiodun spilte, da gikk det et døgn før Steen Hansen var ute og forsvarte HamKam. Hva med at HA-sporten faktisk klarer å være en brøkdel kritiske til det som skjer i HamKam? For når man står med elleve poeng og kan bli tidenes dårligste lag i tippeligaen da er det på tide at pressen tar opp kritiske temaer. Men det skjer uansett ikke i denne sportsavdelingen, de er altfor avhengig av å ha gode relasjoner til HamKam og trener Arne Erlandsen.
Anders And

Rune Steen Hansen er på jordet
Din mening: Rune Steen Hansen er fullstendig på jordet når han definerer fotball som en kampsport. Det er den definitivt ikke, og det aller meste av det som er lov i kampsporter, medfører utvisning og karantene i fotball, heldigvis! Det er for så vidt ganske likegyldig om Leonardo utførte nedskallingen med overlegg eller ikke, det er uansett en grusom episode, og noe vi ikke vil se på ei fotballbane. I stedet for å kritisere dommere, NFF og motspillere, bør således både spillere, trenere, fotballedere og journalister i HA fokusere på hvordan vi kan gjøre fotballen bedre slik at tilsvarende episoder ikke skjer en annen gang. Hvis fotballen selv ikke klarer å håndterer slike ting, bør man absolutt få instanser utenfor til å ordne opp. En springskalling er like straffbar om den skjer på ei fotballbane eller den skjer ute på gata, må vite. Man bør også stille seg spørsmål om hvorfor fotballen har blitt så bedriten. Hvorfor må vi til stadighet lese om nedskallinger, rasistiske tilrop, overfall og fylleturer på byen ? Hvorfor er slike episoder overrepresentert i fotballen generelt og i HamKam spesielt ? Det er førtst når vi tør å se sannheten i øynene vi kan gjøre noe med det. Neste gang jeg er på Briskeby vil jeg se fotball, og ikke kampsport. Vi betaler 250 kroner for å se scoringer og godt fotballspill, ikke nedskallinger. Hvis ikke HamKam klarer å vinne fotballkamper uten å skade motspillerne, fortjener vi ikke å være i Tippeligaen. Selv om uttalelsen vel er oppbrukt nå, så er det bedre med Adeccoliga enn motspillere med varige men....... Leonardo Din mening: Stygg sak. Problemet er at Kamma-spillere alltid blir straffa hardere av NFF enn andre lags spillere. Men kjernen er at Kamma ikke evner å hente spillere som hevet laget. Er drittlei av å se et HamKam-lag fullt av overbetalte utlendinger pisse på klubben. Og jeg hadde hatt full forståelse for at FFK hadde politianmeldt Leonardo, i motsetning til Steen Hansen som aldri skriver et negativt ord om verken kamma eller dragons.

Bemt

Fokuserer 
Din mening: Fokuserer på ballen skriver du. Hvorfor da titte ned i bakken , når ballen er i luften. Han krummer hodet som en okse, før han går til angrep. 

Morten 

Leo 
Din mening: At FFK i det hele tatt ymter frampå med en sivil anmeldelse, er i seg selv idiotisk nok. Hvis rotehuene i NFF nå finner ut at de skal straffe Leo, gjør de seg selv nok en bjørnetjeneste. I følge regelen, kan ikke utvalget gå inn og straffe en spiller når dommeren blåste for forseelsen og lot være å gi kort. Så leser man at dommeren er feig og nå påstår han blåste for en annen forseelse... noe som igjen åpner for lynsjemoben i NFF. Hvis Leo blir straffet for dette, bør Ham-Kam kreve å få vite nettopp hvilken forseelse den godeste dommeren blåste for. Hvis han ikke kan være behjelpelig med å få klarhet i dette, bør Ham-Kam anke en eventuell straff. Rett skal være rett, om Leo skallet med vilje eller ikke. Det bør uansett ikke være grunn nok for at dommer og forbund omgår sine egne regler. Men kjenner man NFF rett, så finner de vel en eller annen sovende regel som gjør at de kan bøte på et allerede frynsete rykte og det faktum at de begynner å bli såpass dårlig likt blant landets fotballmenighet, ved å straffe Leo og legge seg for kravet fra ignoranter og vaffelsupportere... Ned med NøFF!

Stian 

Nettmøte
- Jeg håper på mange spørsmål om alt som har med HamKam og sport å gjøre, sier Steen Hansen.

- Hva synes du om kritikken du får fra leserne?

- Det må jeg regne med. Jeg mener ting selv, og da kan jeg ikke kritisere andre for å gjøre det samme, sier han.

- Men jeg ønsker å komme med en liten presisering. Det er altså ikke slik som "Anders And" skriver, at jeg står på lønningslisten til HamKam. Det kan jeg avkrefte, legger sportsredaktøren til.

Still ditt spørsmål til Steen Hansen her! Førstkommende mandag klokken 13.00 er han på plass og svarer.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00