(Raufoss - HamKam 4-2)

Kevin Knappens HamKam så lenge ut som et solid 1. divisjonsmannskap i vinter.

Men de siste to kampene har trolig gitt Knappen mye å tenke på: For baklengsmålene har kommet i langt hyppigere grad. Og mange av dem har vært av det enkle slaget.

Kevin Knappen var fornøyd med mye av den offensive samhandlingen, men freste mot forsvarsspillet:

- Det offensive spillet, spesielt i første omgang, er veldig bra. Vi kommer til mange sjanser, og så står det defensive til stryk. De scorer på fire av de fem første mulighetene. Men vi er veike, vi er svake. Det fungerer ikke godt bakerst.

- Det står til stryk, gjentar han. 

40-åringen slet med å sette ord på hva han syntes om baklengsmålene. 

- Boksspillet og klareringsspillet henger ikke på greip. 

- Hvorfor blir det slik?

- Jeg har ingen forklaring på hvorfor det blir sånn i dag, men det må ikke bli noen hvilepute. Men dette er ABC, det å ta mannen og gjøre ting ordentlig, sier han. 

- Vi er gode etter det første kvarteret i første omgang. Og vi spiser oss inn etter at det blir 3-2, men så er det natta igjen. Vi gir bort for mye, sier han.

Hawaii-fotball

Mens HamKam skapte flere store sjanser i starten av oppgjøret mot Raufoss, var det vertene som var det mest effektive laget.

Da klokka viste 14 spilte minutter, ledet gultrøyene allerede 2-0.

1-0-scoringen kom da Ruben Alegre ikke klarte å heade et innlegg ut av farlig område, og Snorre Strand Nilsen klinte til fra 20 meter. Ballen gikk inn ved Lukasz Jarosinskis lengste stolpe. 

Etter 14 minutter ble ledelsen doblet: Anton Henningsson utnyttet en svak inngripen fra Jarosinski, som gikk i duell med en Kamma-forsvarer i feltet, slik at han hadde blank kasse fra venstresiden.

HamKam fortsatte å skape flere store sjanser, men uten å få hull på byllen. Men da gjestene hadde fått frispark skrått fra 18 meter, viste Simen Bolkan Nordli hvilken frisparkfot han har. 18-åringen curlet ballen lekkert og elegant i det nærmeste krysset.

henningsson-show

Henningsson, som scoret to mål da HamKam tapte for Raufoss høsten 2017, holdt flott unna Kristian Lønstad Onsrud da han hadde regi på vertenes tredje mål. Ballen ble lagt inn i feltet, og Strand Nilsen var frampå og satte inn sin andre scoring for kvelden. 

Petter Vaagan Moen skapte håp da han avsluttet elegant fra høyresiden etter drøye 60 minutter.

Ti minutter senere ble innbytter Peder Nersveen knust av Henningsson i feltet, og Jarosinski måtte se den fjerde ballen passere ham for kvelden. 

Mikkel Maigaard var et stolpetreff unna å score da han kom alene med Jarosinski etter 80 minutter. Mannen som spilte ham fri: Anton Henningsson. 

Dermed tapte HamKam sin andre strake treningskamp på fire dager. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.