HAMAR: Sagaen om Oluwasegun Abiodun fortsetter.

Etter at nigerianeren ble tatt inn i varmen igjen av spillergruppa før oppgjøret mot Brann forrige helg, har reaksjonene blant Briskebybandens medlemmer vært sterke.
Da Abiodun scoret på Brann Stadion, var det flere av HamKam-tilhengerne som unnlot å juble. Og da spissens navn ble ropt opp, pep de mot ham både i Bergen og på Briskeby mot Tromsø.
I går sto leder for supporterklubben, Uno Solberg, fram på tv2, og svarte ja på spørsmålet om han heller ser at HamKam rykker ned enn at Oluwasegun Abiodun spiller.

- Ikke en supporter verdig
Det får HamKam-direktør Truls Haakonsen til å rase.

- Dette er definitivt ikke en supporter verdig. Uno Solberg har så å si daglig kontakt med oss på Briskeby, og har flust av anledninger til å ta opp dette i et mer passende forum og på en konstruktiv måte. I stedet velger han, i den grad jeg skal ta ham som en offisiell talsmann for Briskebybandens meninger i dette tilfellet, å stå fram på riksdekkende tv og henge ut klubben. Det skjønner jeg lite av, sier Haakonsen til HA-sporten.

Satt på spissen
Sakens kjerne er at Briskebybanden mener Oluwasegun Abiodun ikke har fortjent å spille for HamKam, etter flere utenomsportslige episoder de siste årene.

- Det er ikke bra når enkeltspillere setter seg selv foran klubben. Utspillet om at jeg heller vil rykke ned enn å se Abiodun spille for HamKam er veldig satt på spissen. Jeg har ikke tatt noen økonomiske hensyn, og man får jo aldri dette valget reelt, sier leder i Briskebybanden Uno Solberg.

- Tenker langsiktig
Overfor HA-sporten forklarer Solberg årsaken til utspillet.

- Jeg vil presisere at jeg ønsker HamKam alt godt. Vi som følger HamKam tett er glade i klubben, ikke i spilleren inni drakta, selv om det noen ganger blir sånn også. Vi synes det er veldig trist å se spillere som ikke respekterer klubben med drakta på seg, og mener det er bedre for klubben på sikt at han ikke får spille. Vi vil at HamKam skal være et godt lag også i 2020, og elsker klubben uansett om de spiller i Tippeligaen eller på nivå fire.

Signaler og rollemodeller
Han forstår likevel at uttalelsen kan virke merkelig.

- Det er ikke så lett å forklare for mannen i gata. Det er ikke alltid lett å sette ord på følelsene sine. Men vi føler at det blir feil når en spiller som elsker HamKam, hater HamKam og elsker HamKam ut fra hvilket bein han har stått opp på kan gjøre som han vil og si akkurat det han vil. Det blir feil i forhold til de andre spillerne og de som følger laget. Det handler også om å være en god rollemodell overfor yngre spillere, som vi mener HamKam er avhengige av, og at klubben sender ut signaler om at sånn oppførsel ikke aksepteres, sier Solberg, som understreker at det aldri vil være et bra tidspunkt for en sånn sak.

Dårlig timing
Han avviser ikke at Banden burde valgt en annen framgangsmåte.

- Det er selvfølgelig ikke heldig at sånne diskusjoner blir tatt gjennom media. Vi har snakket litt om det, men ikke tatt det opp med HamKam. Det kommer vi imidlertid til å gjøre, sier Solberg til HA-sporten.
Truls Haakonsen synes timingen på utspillet er svært merkelig. Dette kommer to dager før HamKams meget viktige kamp mot Vålerenga.
- Klubben er i sånn situasjon at vi trenger alle gode krefter til hjelp. Dette er så utidig at jeg har ikke ord.

Forstår ikke
Haakonsen avviser ikke at klubben kunne håndtert diverse hendelser omkring Abiodun annerledes, men forstår lite av at utspillet kommer nå, etter at spillergruppa selv har bedt om at spissen skulle tilbake på banen.

- Briskebybanden er flinke til å kritisere oss, og det kan hende det noen ganger er på sin plass. Men da må du tåle å høre at dette ikke er måten å opptre som leder for supporterklubben på, sier Haakonsen, som ikke skjønner noe av argumentet om at Abiodun har negativ innvirkning på miljøet i gruppa.
- For det første er det to uker siden dette skjedde, og det var stille fra den kanten da. Hvorfor det blir tatt opp nå, forstår jeg ikke. Og jeg var selv tilstede når ei samla spillergruppe fikk sagt det de ønsket, og at konklusjonen ble at de ville ha ham tilbake. Trenerteamet tok det til etterretning, og vi i ledelsen hadde heller ingen problemer med det.

- Respektløst
Haakonsen fortsetter:
- Det betyr at det er 40 personer som daglig er i en arbeidssituasjon som er nærmere Abiodun enn Solberg. Jeg mener han viser liten respekt for spillerne, som er hans arbeidskolleger. Det kan hende de mener de er ekte supportere, men i min bok har dette ingenting med å være supporter å gjøre, sier Haakonsen, som har følgende melding til Solberg.

- Jeg synes ikke noe om at han ser ut til å tro at det er fritt fram for å henge ut folk som er ansatt i HamKam. Jeg ser på Uno Solberg som en oppegående fyr, men jeg håper han innser at dette var dumt og at han velger en annen framgangsmåte senere. Og jeg synes det er merkelig at media får tak i ham, men ikke jeg, sier Haakonsen.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00